TBMM'deki grup toplantısında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak konuşmasına başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemle ilgili açıklamalarda bulunuyor,

“Bugün karşımızda Beştepeli Bay Kriz var. Bay Kriz'in rant bürümüş gözlerinde milletimizin zerre değeri yok.”

Akşener’in açıklamaları:

“KİMSE ARTIK GÜLÜMSEMEK İÇİN SEBEP BULAMIYOR”

“İktidarın kendi beceriksizliğini gizlemek için, baskıya dayalı bir siyasi iklimle ve çirkin bir dille mücadele ediyoruz. Saray'da sefa süren utanmazlarla, hak yiyen yandaşlarla, saçma sapan açıklamalarla ve nobran, kaba tavırlarla karşılaşıyoruz. Yaftacı bir propagandaya maruz kalıyoruz. Artık geldiğimiz noktada elini attığı her şeyden yeni bir kriz çıkartan Bay Kriz ve arkadaşlarının tutunacak tek bir dalları kaldı o da duygularımız”

“Sandıktaki sondan kaçmaya çalışıyorlar. Tam da bu nedenle, sizlerle 20 Ocak 2020'de bir karar verdik. Türk siyasetini bu kavgadan çıkarmak için seçmeni yeniden velinimet yapmaya karar verdik. İl il geziyoruz. Bir dokunuyoruz bir ah işitiyoruz. Anadolu artık o eski Anadolu değil. Tanımadığı yüzlere bile gülümseyen, dükkanını umutla açan o Anadolu yok artık. Kimse artık gülümsemek için sebep bulamıyor”

“BİZLERİ SUÇLUYORSUNUZ, ÇOK HAKLISINIZ”

AK Parti iktidarının ülkeyi soktuğu bu sarmaldan en çok da gençlerin etkilendiğini söyleyen Akşener, ”Her birinizin yüzünde bir hüzün görüyorum. Kimi zaman hayat tarzınıza, kimi zaman gururunuza hatta telefonunuza uzanan kirli bir elle mücadele ediyorsunuz. Bu mücadelede asla kimsesiz değilsiniz. Onlar sizi şımarık ilan etmek istiyor, oysa siz sadece emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz. Onlar sizi yurt dışına kaçmakla ilan ediyor, oysa siz memleketinizden koparılmış hissediyorsunuz. Kendinizi gençliğiniz sizden çalınmış hissediyorsunuz çok haklısınız. Bugün yaşadıklarınızla bizleri suçluyorsunuz, çok haklısınız.” şeklinde konuştu.

“BUGN KARŞIMIZDA BEŞTEPELİ BAY KRİZ VAR”

Cumhurbaşkanına seslenen Meral Akşener, ”Sayın Erdoğan, bu çocuklar sadece hak ettiklerini istiyorlar, gösterdikleri çabanın karşılığını istiyorlar, bu çocuklar razı olmayı, ikna olmayı değil sadece mutlu olmak istiyorlar. Yokluğa muhtaç olmayı değil, çalışmayı üretmeyi istiyorlar. Her sesini çıkardıklarında kafasına vurulmayı değil, dinlenmek istiyorlar. Ama sen o koca kibrinle bu istekleri artık anlayamazsın. Bu istekleri Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlardı. Çünkü, gece aç uyumanın yokluğun ne demek olduğunu Saray sefasına kapılan Erdoğan bilmez. Bir şiir okudu diye hapse koyulan Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlardı. Bugün karşımızda Beştepeli Bay Kriz var. Bay Kriz'in rant bürümüş gözlerinde milletimizin zerre değeri yok.

“GENÇLERİN ARKASINDA İYİ PARTİ VAR”

Gençlerimizi düşmanlaştırarak bizi bölemezsin. Gençlerimizi susturamaz, bastıramaz yok sayamazsın. Çünkü cumhuriyetimizin mirası onlarda saklı. Senin elinde milletine karşı kullanacağın her türlü imkan olabilir, bizim de koca yürekli insanlarımız var. Senin elinde vesayetini aldığın, devlet imkanları olabilir; varsın olsun. Bizim de vesayetin karşısında dimdik duracak çelikten irademiz var. Senin elinde besleme medyan, trollerin olabilir; bizim de arkamızda bu büyük milletin hayır duası var. Elinden geleni ardına koyma, zalimin zulmü varsa gençlerin arkasında da İYİ Parti var." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Editör: TE Bilişim