Bir dizi açılış için İzmir’e gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmayları ve Konak Belediye başkanı Abdül Batur tarafından yanıltıldığını belirten Başdaş; “ Konak’ta sözde açılışlar gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na maalesef ki kamu kurum kuruluşlarının ve önceki dönem belediye başkanının hayata geçirdiği projeler Abdul Batur tarafından kendisi tarafından yeni yapılmış gibi lanse ederek sundu. Daha  Projelerin içeriğini araştırmayan genel başkan ve iki buçuk yıldır bir şey yapmayıp genel başkanını aldatan Abdül Batur’un yapmış olduğu hareket bize yöneticilik ciddiyetinden çok uzak” dedi.

 AÇILIŞLARIN ÇOĞU ESKİ DÖNEMDEN VE VALİLİK DESTEKLİ PROJELER

Yapılan programın havanda su dövmek ten öteye bir şey ifade etmediği söyleyen Başdaş, programın içeriği hakkında şu ifadeleri kullandı; “ Açılışını yaptıkları Engelsiz Yaşam Merkezi Valilik ve Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı  (İZÖV) Başkanı olan Dr. Burhan Özfatura tarafından hayata geçirilmiştir. 2018’de temeli atılan ve % 95’i bir önceki dönem Belediye Başkanı tarafından bitirilen Toros Pazaryeri’ni şimdi Batur ’mu yapmış oluyor ?

Roman Kültür Merkezi bir önceki dönem belediye başkanı tarafından Valilikten gelen destekle kamulaştırılan ve tadilatın yüzde 80’ni Valilik tarafından yapılan bir proje.  Ayrıca bu projenin 2. Defa açılışı yapıldı!

 Gültepe Spor Kompleksi Önceki belediye başkanı döneminde başlatıldı, , Toros pazar yerinin içinde yer alan Minikler Konağı ise yine önceki dönem belediye başkanı  tarafından hayata geçirildi.

Yine önceki dönem belediye başkanı döneminde başlayan biri  TCDD, bir diğeri Kahramanlar Otoparkı altında yer alan pazar da başlı başına bir skandal! Mevcut otopark’ın alt katını pazaryerine dönüştürüp sonrada bunu genel başkana açtırmak nasıl bir vizyona sahip olduklarını ortaya koyuyor!

 Yenilikçi Öğrenme Merkezi Valilik ve Tarkem tarafından desteklenerek bir önceki dönem yapıldı.

Konak Gençlik Destek Merkezinin yeri TCDD tarafından Belediyeye verildi.

Konak Sosyal Destek Merkezi Kızılay ile yapıldı.

İkizevler, Yemişçizade Konağını ve Milli Kütüphane Valilik destekli Gerçekleştirilen projeler

Sonuç olarak; 13 projenin 3 tanesi önceki dönem belediye başkanı tarafından, 5 tanesi Valilik tarafından yapılmıştır.

Özetle Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un 2.5 Yılda Yapabildiği sadece iki projesi var.

Ayrıca borçsuz devir alıp sürekli borçlandırdığı ve yönetemediği bir belediye var. Mahallelerinde yağmur sonrası insanların hayatını kaybettiği, yolları dere, çarşıları göl olmaya devam eden bir konak var. Önümüz kış ve tüm uyarılarımıza rağmen Konak’ta yağmur sonrası oluşan su baskınlarıyla alakalı alınmış en küçük bir önlem yok. Sayın Batur’a çağrım var Lütfen sayın Kılıçtaroğlu’nu yağmurlu bir günden sonra kemeraltı çarşımızda gezdirebilir seniz işte o zaman sizi alkışlarız” Dedi.

HÜKÜMET DESTEK OLMUYOR İDDİASI TAMAMEN GERÇEK DIŞI

Kamu kuruluşları destekli hayata geçirilen projelerin CHP tarafından yapılmış gibi lanse edilmesinin siyaseten etik olmadığını belirten Başdaş;” Yıllardır İzmir’de biz proje yapıyoruz ama hükümet destek olmuyor yalanı bir kez daha çöktü . Açılışı yapılan projelerin bir çoğunun  %80 kaynakları belediye bütçesinin dışında hükümetimizin kaynaklarıyla  finanse edildi.  Ayrıca bizim konak ve İzmir’e yaptığımız projeler ve hizmetlerle aramızdaki fark ortada. Hükümetimiz Konak Tünellerini Yaparak Konak Trafiğini rahatlattı. Alsancak ve Göztepe Statlarıyla konak'ın spor vizyonuna katkı sağladı. 5 yeni halı saha yaptık. Yakın zamanda 16 yeni okul kazandıracağız ilçemize. İktidar partisi olarak ülkemize ve milletimize yapılan nice eser kitaplara sığmaz iken ana muhalefet partisinin Konak’ta yaptığı kabul edilemez. Aynı projeleri 2. Defa açarak basit şovlarla konak’a fayda sağlayamazsınız. Buradan sözde açılış furyasında emeği geçenlere özellikle söylemek istiyorum. Genel Başkanınızı yanılabilirsiniz ancak Konak’ta yaşayan vatandaşlarımızı asla kandıramazsınız.”

Editör: TE Bilişim