AK Parti Karşıyaka'da sürpriz istifa! 

AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay, partisinden istifa etti. Ersay, bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini açıkladı. AK Parti'nin mecliste 4 olan koltuk sayısı 3'e düştü. 

Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Oturumu, Belediye  Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. 

Toplantıda flaş bir gelişme yaşandı.  AK Parti Meclis üyesi  Hüsniye Dalkılıç Ersay'ın partisinden istifa dilekçesi okundu. 

Ersay, istifa gerekçesini belirtmezken, meclis toplantılarına bundan böyle bağımsız meclis üyesi olarak katılacağını belirtti. Ersay dilekçesinde, " "Özgür irademle, mensubu olduğum AK Parti üyeliğinden istifa ettim. Bundan sonra Meclis'te bağımsız üye olarak çalışacağımı bildiririm"  ifadelerini yer verdi. 

AK Parti'nin mecliste 4 olan koltuk sayısı 3'e düştü. 

İSTİFA GEREKÇESİ NE?

AK Parti kulisleri Hüsniye Dalkılıç Ersay'ın istifa haberinin ardından hareketlendi. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin Karşıyaka'ya giderek ilçe teşkşlatıyla son gelişmeleri değerlendirme topantısı yaptığı bildirildi. Ersay'ın istifasını ardında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli ile yaşadığı anlaşmazlıkların etkili olduğu tahmin ediliyor.Didem Dereboylu Keseli'nin atanmasından önce Hüsniye Dalkılıç Ersay'ın ismi de ilçe başkanlığı için geçiyordu.

Editör: TE Bilişim