Toplantıya Sürekli’nin yanı sıra; AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, AK Parti İzmir Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı Sefa Şahin, AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili katıldı. Sözlerine Göztepe-Altay derbisinde yaşanan olaylara değinerek başlayan Başkan Sürekli, “Dün İzmir derbisinde yaşanan olaylarla ilgili üzüntümü dile getirmek istiyorum. İzmir’in iki büyük kulübü arasında oynanan derbide hiç istenmeyen olaylar meydana geldi. Bizler bu olayları tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz. Ancak birkaç taraftarın yaptığı olayları kulüplerimize mal etmiyoruz. İnşallah İzmir’de bir daha böyle bir olayı yaşamayız. Bütün İzmir kulüplerimizin birliktelik ve sağduyu içerisinde başarıya kenetlenmelerin umuyorum” dedi.
Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisinin artık kent için bir tehdit haline geldiğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Harmandalı’nda büyük bir tehlike söz konusu. Tehlike artık kent merkezine doğru ilerliyor. Kyoto protokolüne göre buranın ıslah edilmesi gerekiyor. Ancak 4 -5 metrelik çöp tepeleriyle vahşi depolama devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı “Harmandalı Yeniden Doğuyor” sloganıyla buraya bir biyogaz tesisi kurdu. Ne kadar elektrik üretiyor, kente ve Çiğli’ye ne katkısı var belli değil. Büyükşehir Belediyesinin raporları bile bu vahşi depolanmanın durması gerektiğini ve harmandalı çöp tesisinin kapatılması gerektiğini söylüyor. Artık Harmandalı’nın kazılmaması, bölgede sızıntıyı durdurmak için kanal çakılmaması gerekiyor. Yağmurlar başladı artık. Çöp suları temiz yeraltı sularına karışıyor, İzmir Körfezine karışıyor, zemin hareket ediyor. Harmandalı, Ümraniye olmasın. Büyük çevrecilik iddiasıyla gelen, pelikanların da başkanıyım diyen belediye başkanı İzmir’i ne hale getirdi hep birlikte görüyoruz. İzmir’de ciddi bir çevre sorunu, çevre katliamı çevre suçu işleniyor. Harmandalı’nda büyük kanalda körfezde çok ciddi çevre suçları işleniyor. Yarın öbür gün bir vatandaşımız suç duyurusunda bulunursa bunun hesabını veremezsiniz” ifadelerini kullandı.

KÖRFEZ NEDEN HALA KOKUYOR 3 BUÇUK SENEDE ANLADI
İzmir’in kronikleşen altyapı sorunlarının artık İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri tarafından da kabullenildiğini iddia eden Sürekli, “Büyük kanal projesi de ortadadır. Körfez neden kokuyor? Körfez neden kirli anlattık, Büyükşehir Belediye Başkanı bu sorunu 3,5 sene sonra anladı. Kendisine 3,5 sene sonra öğretebildik. Körfezde yüzeceğim diyordu ne oldu? Güzelbahçe’de dış körfezde görüntü verdi. Tutmadı. Gediz’e gitti, körfezi Gediz (nehri) kirletiyor dedi. Bu da olmadı. 3,5 sene neredeydin Tunç Soyer? 3,5 sene neden şov yaptın? Körfeze kaçak deşarj yapıldığı Çevre Şehircilik Bakanlığı raporları ve cezalarıyla tespit edilmiş durumda. Kaçak deşarj ne demek? Körfeze kanalizasyon akıtılıyor demek. Bu arıtma tesisinin çalışmadığını, bilakis kirlettiği belgeleyen cezalar bunlar. Cezaların miktarı değil içeriği önemli bu noktada. Bir yerlere mesaj veriyorum. Çevre suçu işliyorsunuz. Başta belediye başkanı olmak üzere herkes bunun hesabını verir.
KATİP ÇELEBİ HALA DURAK BEKLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere yönelik çalışmalarını da yüzeysel bularak eleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Büyükşehir Belediyesi reklam amaçlı, polemik amaçlı kampus önlerinde öğrencilere yemek dağıttı. Kendilerine teşekkür ederiz ama bunun reklam amaçlı yapıyorlar, onun da farkındayız. Öğrencilere çorba dağıtan büyükşehir, madem öğrencileri bu kadar düşünüyordu Katip Çelebi üniversitesi için bir İZBAN durağı yapamadınız? Çıkın bunu da açıklayın” dedi.
“ELEŞTİRİLERDEN GÜMRÜKÇÜ’DE NASİBİNİ ALDI”
Son olarak tesisin 4. Faz ihalesine de gönderme yapan Başkan Sürekli, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye seslendi ve şunları söyledi; “Çiğli Arıtma Tesisi 4. Faz… Yıllardır yapamadıkları ihale için 24 Ağustos’ta bir ihale daha yapmak istemişlerdi ama yapmadılar. Şimdi Aralık ayında yine çıkacaklar. Keşke 3,5 yıl boş boş konuşacaklarına bunu yapsalardı. Biz bu tesisin tam olarak çalışması için ıslah çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Çiğli’nin durumu içler acısı. Bizim ilçe belediye başkanına çağrım var. Sayın başkan bunlar olurken neden susuyorsunuz?  Çiğli’de oturan bir vatandaş olarak soruyorum. Neden bizim hakkımız için sesinizi yükseltmiyorsunuz? Çiğli koku konusunda büyük sıkıntı yaşarken arıtma tesisiyle ilgili neden bir şey söylemiyorsunuz? Partizanlık bunu mu gerektirir yoksa sorumlu bir belediye başkanı olmak için alışmanız mı lazım? Sayın Utku Bey’e sesleniyorum. Haklarımızı savunun. Büyükşehir’de Çiğli’nin haklarını savunun” dedi.

ERDOĞAN 2023’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE İZMİR’DE
İzmir’de şehir hastanesi çalışmaları ilerliyor. Bununla ilgili çalışmalar var. Sayın Cumhurbaşkanımız 7 Ocak olarak programına almıştı ancak TOKİ konutları, rezerv konutlar, Buca ve Şehir Hastanesi… Bunların hepsinin bir arada olması isteniyor ve büyük ihtimalle şubat ayında olacak. Sayın cumhurbaşkanımız Mayıs ayında yapılacak mitingle birlikte 2023’ün ilk çeyreğinde İzmir’e 2 kez gelecek. 
TEŞKİLATLARIN BOZULMASI İSTENMİYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, milletvekilliği aday adaylığı süreciyle ilgili soruya da yanıt verdi. Sürekli, “Bizim genelgemiz gelmedi, genelge çalışmaları yapılıyor. Bende Ankara’ya gideceğim birazdan il başkanlığı toplantısı için. Ancak tahmini olarak parti içinde konuşulanlara öre bizim ocak ortası veya sonunu bulacak bu çalışma. Biz 1 ay daha farklı değerlendireceğiz. Genel merkez teşkilat başkanımız Türkiye’deki teşkilat çalışmalarından çok memnun, ondan hiçbir şekilde düzenin bozulmasını istemiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim