Yeni yıla evimizde, huzurla girme kararı almıştık... Eee nasıl girersen öyle devam eder... Tülin Sultan apartmandaki yandaşları İlknur Sultan ve Melek Sultan ile kafa kafaya verip,  bütün binayı bizim evin salonuna yerleştirme planı yapmışlar. Tabii ki uyguladılar. "Kadın isterse olur." 

Bir yılbaşı komedisi.. 
Komşular gelmeye başladı. Kapıdan girişte HES kontrolü yapılarak, aşıların tam olduğu görüldü. Herkesin üstünde kırmızı bir şeyler vardı. Salonumuz organizasyon komitesi tarafından bir eğlence merkezine dönüştürülmüş. Masada meyveler, çerezler ve milli içecekler... Turuncu çember bile düşünülmüş ama güvenli alan olarak değil dans pistiymiş orası... Televizyon kanalları arasında gezindik. O Ses Türkiye'de takıldık. Dekor çok kırmızı diye Ercan Paşa televizyonun ayarlarıyla oynadı ama nafile... Ata Demirer Gazinosu'nda güldük. Mahsun konseri başlamıştı ki üst komşumuz Yonca kayınvalidesini kapıdan gönderip hemen bize ışınlandı. Kadro tamamlandı derken, Damat Deli İbrahim Paşa ve ailesi aramıza katıldı. Yanına eğlenceyi de takmış gelmiş. İlknur büyük kızını görünce daha da coştu. Televizyon sesi kısıldı. Ne de güzel söylüyordu Mahsun... Belinay, kendini piste attı. "Nerde yedin paraları söyle..." Damat herkesi ayağa kaldırdı. İçimizdeki Roman ortaya çıktı. Altyazıda gördüm Milli Piyango çeyrek bilete çıkmış hem de İzmir'de... Bir umut... Ah amorti bile yok. Yerli içkimiz ayran olmayınca Rusların milli içeceğini meyve suyuna katık eden komşular içlerindeki kurtları dökerken, Minik korkudan ne yapacağını şaşırdı. Ben üzüm suyu aradım bulamadım. Toplam 16 kişiyiz adisyon fişi çıkardım yazmaya başladım ama Tülin Sultan "Saçmalama" dedi elimden aldı. Bu sırada Elif "10" dedi ışıklar söndü. Geriye sayım hep bir ağızdan devam etti. 1 deyince yanındaki kişiye sarılıp öpüşüldü. Sonra öpen geçsin şeklinde bir tur oluştu. Hepimiz öpüşünce, ışıklar açıldı. Telefona sarılarak sevdiklerini aradı sultanlar... Narlar tarafımca saklandığı için bulunamadı hayatlarını kurtardım. Kamil Paşa halay başı oldu, Melek Sultan zılgıta başladı. Gelen zamlarla yiyecek paranın kalmadığını görünce Belinay yine açtı meşhur şarkıyı... "Nerde yedin Dolarları, Euroları söyle... Boğazında kalsın, boğazında kalsın..." Boğazımızda kaldı zaten... Köprü geçiş ücreti bile çift yönlü olmuş, elektrik ve doğalgaza gelen zam parayı pul yaptı. Adisyonları çıkarsam mı? Sessiz televizyonda O Ses Türkiye Özel programının galibi Oğuzhan Koç... 2022 para getirmedin bari sağlık getir diyorum. "Bas bas paraları zamlara bir daha mı gelcez dünyaya" 12 kişi tepiniyor. Arda ve Merve'nin iki kızı uyuyor. Saat 03.00'da... İlknur Sultan mutfakta geçmişin muhasebesini yapıyor. Ve içerden sesleniyor hadi herkes evine... Ben evimdeyim zaten.... Onları gönderince bir doz Blu Tv'de Münaşaka Yılmaz Erdoğan, bir doz Netflix'de Cem Yılmaz ile sabahı ediyoruz. İzmir'in Yüzyılı kutlu olsun...

İzmir'in 100. yılı...
İzmir için bu yıl çok özel... 2. yüzyılına giriyor. Hedefleri büyük, bu yıl farklı etkinliklerle kutlanacak...

Ev Hali...
Bir evlilik komedisi... Üzeyir Tavus ve Ecem Yüksel mutlaka izlenmeli... Çilek'e bayılacaksınız.

Gazeteciler Günü...
Pazartesi günü Gazeteciler Günü... Kutlamalar hafta sonundan başladı. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ile keyifli bir kahvaltı eşliğinde hem tarım bayramını hem de Gazeteciler Gününü kutladık. Çalışan, çalışmayan, çalıştırılmayan, kalemini 3 kuruşa satan, her şeye rağmen doğrudan şaşmayan, tüm gazeteci dostlarımın bu özel günü kutlu olsun. Önümüzdeki hafta Gün Başlıyor programında bir çok gazeteci ile gündemi değerlendireceğiz...

128...
Bu rakam çok şey ifade edebilir. Benim ilk aklıma gelen Üst Bostancı- Mecidiyeköy hattı az binmedim. Ne anılar var o otobüste... Ama bugün konumuz başka... İzmir'de 128 esnaf odası, Mart sonuna kadar seçimini yapacak. 4 yıllığına başkanını seçecek. Bu hafta sonu heyecanlı seçimler var. Şoförler, berberler, terziler ve kahveciler... Pazartesi pazarcılar, inşaat malzemecileri... Salı günü Mobilyacılar... Bakalım neler olacak. Esnafın Babası Zekeriya Mutlu seçimlerin dostluk çerçevesinde geçeceğine inanıyor. Hatta bu seçimleri kitap haline getireceğini söylüyor. Korona günlerinde esnaflık çok zordu. Bir an önce kara bulutlardan kurtulalım.

Ahmet... 
Hadi be Ahmet... Üfle de dağılsın şu bulutlar... Güneş açsın gönlümüze... Dualarımız seninle... 

Yeni bir sistem... 
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. B.Bahadır Erdem, İl Başkanlığında ve Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde  İyileştirilmiş ve Geliştirilmiş Parlamenter Sistem hakkında bilgi verdi. Seçimi kazandıkları zaman ilk işin bu sisteme geçmek olduğunu söyledi. 

Çember daralıyor. 
Korona günlerinde yeni varyant o kadar etkili ki mahalleden geçseniz hastalanıyorsunuz... Maske, mesafe ve hijyenin önemi daha da arttı ama kimsenin umurumda değil. Aşılarımızı olup, kurallara uymaktan başka çare yok. 

Radyo Ege'de Yeni Türkü söylüyor. "Çember" Ben üniversite yıllarıma gidiyorum. Kampüste bağıra bağıra söylerdik. 

"Ya dışındasındır çemberin
Ya da içinde yer alacaksın
Kendin içindeyken
Kafan dışındaysa
Çaresi yok kardeşim
Her akşam böyle içip kederlenip
Mutsuz olacaksın
Meyhane masalarında kahrolacaksın
Şiirlerle şarkılarla
Kendini avutacaksın
Ya dışındasındır çemberin
Ya da içinde yer alacaksın... "

Tekrar buluşmak dileğiyle, daima gülümseyin.