Bir çok kere telefonla konuşmasına şahit oldum, konuşmalarında ki Ege şivesine hayranım. “Söylüyom, söylüyom, arayaduruyom, bana kimsecikler bak biyu” 
Köyünün istedikleri olmayınca, eline telefonu alır, sağı solu arar, istediği biraz gecikince, entarisinin altından, kamalı bir efe çıkar. 


Evli iki çocuk annesidir o. Geçtiğimiz ayda torun sahibi oldu. Köyünün, mahallesinin, ilk kadın muhtarı... Babası yıllarca denemiş muhtar olmayı başaramamış. Hastanede ölmeden 15 dakika önce vasiyet olarak kızına, “Muhtar ol kızım” demiş, “Ben yapamadım rezil oldum sen vezir olursun, bunu yaparsın, bana söz ver ” der. O da “Tamam söz baba” der ve baba aniden gözlerini yumar beyin kanamasından ölür. Babasını 2016 yılının Nisan ayının ilk haftası kaybeder. Seçimlere 3 yıl vardır. Bu arada Belediyede ki işinde çalışırken geçirdiği bir kaza ile engelli bir kadın olur. Ama çalışmaya devam eder. Çalışkandır, tüm engellere rağmen hem evine, hem işine, hem çocuklara hem de ailesinin diğer bireylerine koşturmaktadır. Mahalleli ise çoktan muhtar demeye başlamıştır. 
2019 yılının Nisan ayında yapılacak olan mahalle muhtarlık seçimleri öncesi yine bir talihsizlik yaşar. Üç yıl önce  babasını 1 Nisan’da kaybetmişti, bu defa ise 1 Nisan tarihinde canı kadar sevdiği abisi komada hastanede yatıyordu. Hiçbir şeye tepki vermiyordu. Doktorlar bir mucize bekliyorlardı. Bütün günleri neredeyse hastanede dua ederek, abisi uyansın diye bekleyerek geçti. Bir gün hastaneden eve dönerken mahallenin her yerinde kocaman pankartlar görür. Muhtar adayları seçim çalışmalarına başlamış, her yeri afişlerle ve pankartlarla doldurmuşlardı. Köyün kahvesine girip kadın başıyla herkese selam verir, adayım demez diyemez, çünkü abisi komada yatmaktayken seçimleri kazanma, çalışma yapma şansı yoktu. İçinden bunları geçirirken kahvedeki ahalinin önde gelenlerinden biri çıkar ve derki  “Muhtarımız sensin, adayımız sensin, pusula kağıtlarını bastır biz gerisini hallederiz, sen hastaneye git”.
Tek elinde koltuk değneği ile bizim muhtar hastanenin yolunu tutar ve komadaki abisine seslenir, “Uyan abi, bacın muhtar oluyor, eğer beni duyuyorsan elimi sık, gözlerini kırp“ der. Bir mucize olur ve abi elini sıkar, gözlerini kırparak tepki verir. Doktorlar abinin mucize tepkisi karşısında, Muhtar bacı kardeşe ilaç oldu derler...


30 Nisan günü okulların önünde gençler ellerinde bir kadının isimi için çalışıyordu. Halk kendi kendine bir muhtar belirlemiş ve tüm çalışmayı köy ahalisi kendisi yapıyordu. Hastaneden gelip seçimin yapıldığı okulları gezdi. Sandıkların açılma zamanı gelince heyecan doruktaydı. Bayraklı’nın 2856 kişinin yaşadığı Doğançay köyü, mahallesi kendi istekleri ve kendi çalışmaları ile bir kadını Muhtar yaptılar. 
1976 doğumlu Arzu Nisan....Soyadı Nisan olan ve babasını 1 Nisan’da kaybeden ancak abisini Nisan ayında hayata döndüren, yine Nisan’ın son gününde muhtar seçilen, babasının vasiyetini yerde bırakmayan Arzu NİSAN muhtar oldu. Soyadı bazen insanın kaderi de olurmuş örneği tamda bu oluyor sanırım .
Köyde değişik isimlerle çağırırlar onu, bastonlu efede derler, Hafize anada. 

Ailesine söz verir çok çalışacağım ve çok proje üreteceğim der.  Çok kıskanılır, Bayraklı belediyesinde çalıştığı için rakipleri tarafından seçim kuruluna şikayet edilir. 10 gün sonra mazbatasını alabilir. Kadının fendi erkeği bir kere daha yener . 


Doğançay mahalle statüsü kazandığı için işlerin yükü Belediyelere kalmıştır. Arzu muhtar tatlı dili ile tüm sorunları takır takır çözmeye başalar . Elektirik kesintilerinin önüne geçer, 56 sokağının ızgarasını yeniletir, İZSU proje toplantılarına direk katılır ve isteklerini tek tek dile getiriyor. Her sabah saat 07.00’da adına şirin KRALİÇE MOTORU dediği portatif arabası ile köyün sokaklarını gezer. Bazen çocukları arabası ile okula bırakır, bazen soğuktan üşüyen kedilere, köpeklere yuva yapar, mama dağıtır. 


Bayraklı Belediyesi Kadın ve Aile müdürlüğünde , benim gibi semt merkezi sorumlusu olarak çalışıyor. Yaptığı projeleri gıpta ile izliyorum. Çalışma arkadaşı olarak, onunla gurur duyuyorum. 
Bunun yanında mahalledeki kadınların el yeteneklerine göre iğne oyası, çocuklar için İngilizce ve matematik kursları verilmesi için imkanların sağlanmıştır. Çeşitli projelerin yapılması için, Kadın ve aile Müdürü Şerife Cebeci tam destek vermiştir. Mesela İlçe Tarım ve Bayraklı Belediyesi iş birliği ile Arıcılık kursu, zeytin budama ve aşılama kursları açmış, köyün adını bu proje sayesinde duymayan kalmamıştır. Yurt dışından bile ilgi ve destek görmüştür. 


İzmir’de kooperatifçiliği önemli hale getiren Neptün Soyer’in bile göz bebeği olmuştur Arzu muhtar.  Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın hem işinde çok çalışan hem de en prsetijli mahallesinin çalışkan kadın muhtarı ile örnek olmuştur. 


Doğançay Bayraklının markası bir köydür. Gerçek bir Cumhuriyet kadını olan Arzu muhtar, engelline aldırış etmeden, babasının ölümüne yenilmeden, iki çocuğunun sorumluluklarının ağırlığından şikayetlenmeden, baba vasiyetini yerine getirmiş, babası görse gurur duyacağı bir kadın olmuştur. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yükselen Türk kadınının azimle neleri başaracağının en güzel örneklerinden biridir Arzu muhtar. 
Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarken, Arzu muhtarların çoğalması dileğimdir.