SON MÜHÜR/NUR AKYÜZ/ 29 Temmuz 2021 tarihinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen yangın 4'üncü gününde etkisini devam ettiriyor.

Yangına havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale edilirken çıkan rüzgar müdahaleyi zorlaştırıyor.

Turistler merkeze taşındı

Marmaris'e bağlı Turunç sahil beldesinde yer alan Alya Hotel'i tehdit eden yangın, ekipler ve halkın müdahalesiyle son anda söndürüldü.

Bölgeye tatil amaçlı gelen turistler, çıkan yangınla birlikte günübirlik gezi tekneleri ve yatlarla Marmaris Merkez'e tahliye edildi.

Turistlerle birlikte içlerinde kadınlar ve çocukların bulunduğu yerli halkın da güvenli bölgelere geçilmesi sağlanıyor.

İşletmeler için de acil tahliye pozisyonu oluşturuldu.

Elektrik 3'üncü günde geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Yusuf Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: '' Savunma için Turunçtayız, telefonumuzun şarjı yok'' ifadelerine yer verdikten sonra elektriğin, yangının 3'üncü gününde akşam saatlerinde geldiğini söyledi. Karabulut : ''Şuan bölgede elektrik var ve halk olarak, ekiplerle birlikte çalışmalara katılıyoruz'' dedi.

''Yangının sıçrama ihtimali var''

Turunç tepelerinde gece saatlerinde yangının devam ettiğini belirten Karabulut sözlerine şöyle devam etti:

''Yangının aşağı bölgelere sıçrama durumu var fakat rüzgar olmadığı için belirli bir alanda kaldı. Yoğun bir duman kokusu mevcut ve vatandaşın dumandan zehirlenebilme ihtimali var.''

''Son ana kadar kalacağız''

Yangına Muğla başta olmak üzere farklı illerden de gelen çok sayıda ekip ve araçlarla havadan ve karadan müdahale edilirken, yerli halk da evi, ailesi ve yurdu için ekiplere destek sağlıyor. Çoğunlukla kadınların ve çocukların teknelerle Marmaris Merkez'e gönderildiğini ifade eden 25 yaşındaki genç Yusuf Karabulut: '' Biz de son ana kadar burada kalacağız. Elimizden gelen desteği vereceğiz'' dedi.

Halk destek bekliyor

İçmeler, Osmaniye, Armutalan ve Dereözünde'de yangınların devam ettiğini belirten Turunç halkı, ülkeyi son derece üzen durumun bir an önce sona ermesi adına yangınları söndürme ve soğutma çalışmaları için destek bekliyor.

Editör: TE Bilişim