Sıcak bir bahar sabahından merhaba... Masmavi gökyüzü, hayat kısa, kuşlar ötüyor. Huzurunuzu hiç kimsenin bozmasına izin vermeyin. Siz doğru bildiğiniz yolda yürümeye devam edin... Hadi hep beraber haftaya şöyle bir bakalım. 

Sabah Resimleri... 
Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş'ın hazırlayıp, sunduğu "Sabah Resimleri" 20 yaşında... Ali Büge'nin Ege TV'den ayrılıp, Kanal 1 Tv'yi satın alarak kurduğu İzmir Tv bu programla çok ses getirmişti. Televizyonun kuruluş aşamasında bir kaç toplantıya katılmıştım. Üzeyir, Hüsna, Ergün, Ali Bey ile "Nasıl bir televizyon?" sorusuna cevap aramıştık... Ancak ben Ege TV sevdamdan vazgeçememiş ve yuvamda kalmıştım. O gün konuştuğumuz program önerileri bir bir hayata geçti. Özellikle "Sabah Resimleri" İzmirliler de tiryakilik yarattı. Dün kendi sosyal medya hesaplarından özel yayın yapan Kocabaş'ı takipçileri yalnız bırakmadı. İyi bir yayın oldu. Yakında bir sürpriz yapabilir... 

İYİ gelecek... 
Liderlerin İzmir'e ilgisi sürüyor. Bu hafta, 
İYİ Parti Lideri Meral Akşener İzmir'deydi. Menderes, Bornova, Kemalpaşa esnafını ziyaret etti. Vatandaşlarla buluştu. Herkesin derdini dinleyen ve kurmaylarına notlar aldıran Başkan Akşener kimi zaman gözyaşlarını tutamadı. Kemalpaşa'da gelecek kaygısı duyan gence, "Sizi bu duruma sokanlar utansın. Bize bırakılan Türkiye'yi size sunamadığımız için kendi adıma özür diliyorum." dedi.

Anadolu buluşmaları...
İlki Ankara’da yapılan ve binlerce yurttaşın buluştuğu Anadolu Buluşması’nın ikincisi İzmir’de gerçekleştirilecek. Birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve başkanlık yapan Yeliz Tunç ile ayrıntıları konuştuk. Çok renkli bir şölen hazırlanıyor. Bir aksilik olmazsa CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da katılacak. 21 sivil toplum örgütü organizasyona imza atıyor. Moğollar, Tolga Sağ, Arif Sağ, Belkıs Akkale, Erdal Erzincan, Rumeli Ayhan, Mustafa Özarslan ve Orkestra Sertan eşliğinde müthiş bir program bizi bekliyor. 21 Mayıs’ta Karşıyaka’da buluşuyoruz. 13.00'da başlayıp, gece yarısına dek sürecek, gurur duyulacak bir etkinliğe hazır olun. 

Gururum... 
Bundan 25 yıl önce, 7 Nisan 1997 Pazartesi günü tatlı bir telaşla uyanmıştık. Emsal'in sancıları başlamıştı. Daha doğmasına vakit var diye, her zaman ki soğukkanlılığımla, onu sakinleştirmeye çalışmıştım. "Gazdır o..."
Sancılar dinmeyince, bir taksi çağırıp evden çıktık. Necla annemi de alarak, (seni çok özlüyorum annem, cennetten torununu gözlüyorsundur) doğruca Çınarlı'ya... Nisan'ın ilk yağmuru çiseliyordu... Doktorumuzu aradık ve hastaneye gittiğimizi belirttik. Trafik o zamanda çok sıkışıktı. Odamıza çıkıp, doktorumuz gelince bugün doğacağını öğrendik. O zamanlar doğumhaneye babalar giremiyordu. Ben kapının önünde tatlı bir telaşla bekliyordum. Yağmur dinip, güneşin çıkması ile gökkuşağı gibi hanemize doğdu Aslan Kral... "Mavilim" çalıyordu o an açık olan televizyonda... Nilüfer, güzel sesiyle oğlumun doğduğunu müjdeliyordu adeta... Türkiye saatleri 10.00'ı gösteriyordu. Henüz Ebru Yaşar "Seni anan benim için doğurdu' şarkısını söylememişti. Ama annesi onu bana armağan etti. "Tunca" ismini verdi. Ben onu beklerken "Bi tanem" şarkısını çok dinlerdim. "Bir oğlum olsun adı Can olsun" Dedesinin de isteğiyle, ilk canımız olduğunu vurgularcasına, adına ekledik. CAN TUNCA... Ailemize uğur getirdi.  Her zaman iyi bir evlat, iyi bir ağabey oldun. Yolu açık olsun... Daima gülümsesin... Ne kadar büyürse büyüsün benim minik aslan kralım olmaya devam ediyor. Gururum. Yakında çok ünlü bir tasarımcı olacağına eminim. Taksit taksit başarılara imza atıyor. 

Taksitli oto al...
Ramazan ayında birlikte iftar yapmak büyük bir keyiftir. Geçen gün çok sevdiğim dostum, iş insanı Egemen Kurtçu'nun misafiriydik. Ortağı olduğu TAKSİTLE OTO AL'ın sürprizlerinden bahsetti. Herkesin otomobil sahibi olmaya hakkı vardır düşüncesiyle kurulan Taksitli Oto Al, müşterilerinin yüzünü güldürmeye devam edecek. Ayrıca, hafta içi her gün 15.00'de Radyo Ege'nin klasiği "E Vitamini" programında sizlerle olacak. 

Semra...
Yüksekten Uçan Kartal'dan bahsetmiyorum. O başka bir kulvarda yoluna devam ediyor. Bu "Semra" dostum, gazeteci, araştırmacı, yazar Mazlum Vesek'in, küçük, güzel ülkemin sıcak şehri, Adana'da yaşayan, esmer aşıkların birbirine sevdalı ama uzak hikayesini anlattığı eseri... 90'lı yılların acılarla dolu, zorlu günleri bir çocuğun bakışıyla çok güzel anlatılmış. Hikaye yakın geçmişe dek sürüyor. Semra'ya olan saf sevgisini, yaşadıkları dönemi şiir ve şarkılar eşliğinde yaşıyorsunuz, sizi alıp Ceyhan'a götürüyor. Mazlum ile Semra'nın aşkına yoldaş oluyorsunuz bazen kahkahalara boğuluyor, bazen de gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz. İçinde İzmir'de var. Sadece İzmir mi birçok kentte, aşkına sesleniyor Mazlum... Kendinizden parçalar bulacağınız bu kitabı  okuyun, okutun... "İki yitik hasret, iki parça can..." 

Can'lar ölmesin... 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin, “6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü” nedeniyle, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Hafızanın Işığında Anmak ve Anlamak” paneline katıldım. Panelin yönlendiriciliğini İGC Kültür Komisyonu Sorumlusu Mazlum Vesek üstlendi, 1980’de gözaltında öldürülen gazeteci ve yayıncı İlhan Erdost’un kızı Alaz Erdost ile 1996 yılında haber takibi sırasında polisler tarafından dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe konuşmacı olarak katıldı.   


Öldürülen gazetecilerin anıldığı video sunumundan sonra, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi birlik olunması gerektiğini vurguladı. Alaz Erdost, Meryem Göktepe'nin konuşmaları ardından,  öldürülen gazeteci-yazar Musa Anter’in kızı Rahşan Anter,  Sivas Katliamı’nda öldürülen şair Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan ve duayen gazeteci Okan Yüksel'de duygularını kısaca dile getirdiler... 78 canı rahmetle anıyorum. 

Kafalar, Optimum'da... 
Büyük bir hayran kitlesine sahip youtuber Kafalar, 
(Atakan Özyurt, Bilal Hancı ve Fatih Yasin) "Kafalar Karışık" filminden sonra başrolünde oldukları "Kendinden Kaçak" ile yine beyazperde de... Bu filmde de Kafalara, usta oyuncular eşlik etmiş. Gençleri sinemaya çekecek güzel bir proje... Bu hafta vizyona giren filmin İzmir galası yarın saat: 16.00'da Optimum Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşecek. Ben de oradayım bekleriz. 

Kraliçem yeniden sahnede... 
Bu hafta "şimdi İstanbul'da olmak vardı" diye düşündüğüm zamanlardan birini yaşadım. Kraliçem Demet Akbağ’ın 15 yıl aradan sonra tiyatro sahnesine döndüğü ve Yılmaz Erdoğan’ın 20 yıl aradan sonra yazdığı ilk tiyatro oyunu olan ‘Aydınlıkevler’in galası gerçekleştirildi. Süper bir oyun olduğu söyleniyor. Aydınlıkevler’in kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yanı sıra Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Caner Alkaya, Kiraz Tosun yer alıyor. BKM çıkış noktası olan tiyatroda da güzel işler çıkartmaya devam ediyor. Yüreğinize sağlık... Umarım kısa zamanda İzmir'e gelir ve kraliçemizi sahnede tekrar seyrederiz. 

Flamingolar sizi bekliyor... 
İzmir’in Ağabeyi Esat Erçetingöz,  Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Sergi Salonu'nda flamingo fotoğraflarından oluşan sergisini kaçırmayın. Tam  bir görsel ziyafet sunuyor üstat... Emeğine ve yüreğine sağlık Esat ağabeyim.

Radyonuzun sesini açın... 
RADYO EGE'de Nilüfer güzel sesiyle "Mavilim" diyor. TUNCA'm bu şarkı sana... Büyük Usta'yı da özlemle anıyorum. 

Sabah oldu mumları söndürdüm
Yine benim uykumu öldürdün
Yağdı yağdı üstüme hatıralar
Sabah oldu gözleri mavilim
Uyan artık sevgili sahibim
Seni sevdim, sen bana düşman mısın?
Oh mavilim
Aşk yolum sahibim
Eşin yok cihanda
Aşığım ben sana
Hiç unutma
Arada bir hatırla
Sevişmelerimizi ah
Sevgilim beni sakın unutma
Hiç unutma
Arada bir hatırla
Eski resimlerime bak
Sevgilim beni sakın unutma


Bitimsiz dostluklara, daima gülümseyin...