Rakım Çalapala, "12 Ay" şiirinde,  kedilerin ayı için "Mart kapıdan baktırır.  Kazma kürek yaktırır..." demiş. Bana göre ise Mart mutluluktur, sevgidir. Çıkın balkona baharın kokusunu içinize çekin derin derin. Hava mis gibi... Cemreler düştü... Bahar geldi. Şimdi aşk zamanı... Şu virüsten bir an önce sıyrılabilsek, her şey güzel olacak. Kısıtlamalar sona erdi. Maske, mesafe, temizlik kurallarını ihmal etmeyelim. Hadi bu öğlen esnafa can vermek adına köşedeki lokantada buluşalım. 

Mart'ın Özel Günleri...

Bu ayda ilginç özel günler var. Super Mario Günü (10 Mart), Dünya Waffle Günü (25 Mart) gibi ama benim ilgimi çekenler şöyle:

08 Mart Dünya Kadınlar Günü... Bazıları bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü diyebilir. Sevgililer Günü gibi kutlanmasına karşı olabilir. Ne fark eder ki! Emeksiz kadın var m? Evde çocuklara bakan, yemek hazırlayıp, ütü yapan ev kadını emekçi değil m? Ben her günün kadınların olduğunu ve dünyayı kadınların yönetmesi gerektiğini düşünüyor ve kadınlarımıza kırmızı karanfiller gönderiyorum.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılı... Bu yıl İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildi. Yazarlar Birliği İzmir Şube Başkanı Levent Ertekin, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşımızı hangi duygularla, nasıl yazdığını Ayşegül Koç ile Gün Başlıyor programında çok güzel özetledi. Sosyal medya sayfalarımızdan izleyebilirsiniz.

14 Mart Tıp Bayramı... Ayakta kalmamızı sağlayan sağlık personeli ayakta alkışlanacak...

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yılı... Çanakkale geçilmez dedirten şehitlerimizi anacağız...

21 Mart Nevruz... Orman Haftası ... Ağaç dikelim. Ege Orman Vakfına fidan bağışlayalım... Şiir Günü... Kukla Günü... Bu yıl Kukla Festivali yapılamayacak galiba... Ya da sembolik bir festival olacak... Kuklaların Efendisi Selçuk Dinçer'e sordum. Maalesef korona günlerinde sanat zor. Ekim ayına ertelenmiş. İnşallah kuklalar Ekim'de İzmir'e gelecek.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü... Tiyatrolar açılacak mı acaba'

Başka Hikayeler...

Müzik dünyası hareketli. Beklediğim albümler çıkmaya başladı. Kırmızı Pabuçlu Prensimiz Buray başka hikayeler anlatmaya başladı. Hafta boyu onun yeni şarkılarını dinledim. Çıkış parçası "Yüreksiz Tilki" Radyo Ege'de... Yine kelimelerle dans etmiş. "Candan değil camdanmış aşk, kırıldıkça içimde saplanır kanar..."

Yürekli Tilki...

Pembiş ayıcıklı evimizin küçük kızı Aleyna Tilki yurtdışına açıldı. İngilizce single çalışması 'Retrograde' bakalım sevilecek m? Cesaret gerektiren bu hamle için teşekkürler... Çok yakında Edis'in İngilizce albümü de dünya listelerine girmeye çalışacak. Umarım başarılı olurlar. Geçmişte Tarkan denemiş ama umduğunu bulamamıştı.

Tekrar görüşebilmek dileğiyle... Daima gülümseyin