Her zaman söylediğim gibi, sporun gelişimi için yapılan çalışmaları desteklemekten yanayım. Çok değerli dostum ve Taekwondo Antrenörü meslektaşım Fatma KARSLI hocamız ile gerçekleştirdiğimiz sohbette yüzümüzü güldürecek bilgiler öğrendim. 

13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan kazadan sonra şehit çocuklarına, sporun pozitif etkilerinden faydalanmak amacı ile spor faaliyetleri başlatılıyor. Bu faaliyetlerden biri olan Taekwondo çalışmalarına 3. Kademe ve 5. Dan Taekwondo Antrenörü olan değerli Fatma Karslı hocamız emekleriyle katkı sağlıyor, çocuklara ve gençlere sporu sevdirerek onların yollarını aydınlatıyor. Çocuklarda zamanla pozitif etkiler gözlemlenirken spora katılımın arttırılması için Manisa Soma Gençlik Merkezi’nde farklı branşlar da eklenerek spor faaliyetleri arttırılıyor.

Merkezdeki Renkler…

Oldukça geniş, ferah ve bol yeşillikli bir alana sahip olan Gençlik Merkezi; Futbol, Voleybol, Satranç, Resim, Halk Oyunları, Keman ve Okçuluk gibi branşlara da ev sahipliği yapmakta. Taekwondo ve Okçuluk dallarında milli takıma da sporcu kazandıran merkez, sadece spor çalışmaları ile değil kütüphanesi ve sosyal alanları ile de serbest zaman değerlendirebileceğiniz bir nokta olarak tercih ediliyor. Çocuklar antrenman ya da kurs zamanında iken, aileler de keyifli vakit geçirebiliyorlar. 

Temizliğin ve düzenin ön planda olduğu Gençlik Merkezi, danışanlara güler yüzü ve gösterdikleri ilgi ile üyelerin gönlünü fethetmiş durumda. 

Daha Ne Olsun?...

Bedelsiz olarak yapılan spor faaliyetlerinde haftanın her günü spor yapmak mümkün. Aynı zamanda katıldığınız branşta yeterli hissetmiyorsanız başka bir branşa geçiş yapabilir ve yeteneğinizi keşfedebilirsiniz. Taekwondo faaliyetine katılım oldukça fazla olmasına rağmen Fatma KARSLI Hocamız eğitsel oyunlarla da antrenman zamanını renklendirerek spora birey, bireylere de sporu aşılamaya kendini adamış durumda. Aynı zamanda gençlerin teknoloji esaretine de spor sayesinde son vermeye çalışan Fatma Hoca; sosyal medya ortamından uzaklaşan gençlerin başarı oranlarında artış olacağı inancında. Ben de bu düşüncelerine yürekten katılıyorum ve sporu kazanan gençlerin sayılarının artacağını umuyorum.

Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılımın sağlanması için broşür ve formlar hazırlanıp, gönüllü gençler aracılığı ile çevre okullara dağıtılıyor. Böylelikle yapılan her yeni çalışmadan haberdar olabilen öğrenciler ve aileler diledikleri branşa başvuru yapabiliyorlar. E daha ne olsun, cevher değerinde çalışmalar ve değerli antrenörler ile yapılan çalışmalar varken ailelere biraz iş düşüyor. Çocukları ve gençleri desteklemek, yönlendirmek. Spora ve sporcuya ihtiyacımız var.

Yıllardır bu meslekte olan Fatma KARSLI ve 35 yılını bu mesleğe adamış eşi olan Türkiye Taekwondo Ümit Milli Takımı Antrenörlerinden Orhan KARSLI hocamız Soma ilçesinde hizmet vermekte. Soma ve Gençlik Merkezi emin ellerde. Katkılarından dolayı Manisa iline ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz. 

Sporla kalın…