Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 1

Erkek dergisi Maxim, geleneksel olarak her yıl bir kişiye ‘en seksi kadın’ unvanı veriyor. Bu yıl, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Teyana Taylor en seksi kadın seçildi. 30 yaşındaki Taylor, derginin 21 yıllık tarihinde bu unvanı alan ilk siyahi kadın oldu.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 2

2000 yılında kurulan dergi, bu zaman kadar Jennifer Garner, Lindsay Lohan, Katy Perry ve Taylor Swift gibi isimleri en seksi kadın olarak kapağına taşıdı. Eva Longoria, 2005 ve 2006’da iki kez üst üste aynı unvanı aldı.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 3

Naomi Campbell, Beyonce, Rihanna, Halle Berry, Kelly Rowland, Lupita Nyong'o gibi pek çok siyahi yıldız şaşırtıcı şekilde bugüne kadar göz ardı edildi. Unvanın ilk kez bir siyaha verilmesi övgüye değer bulunsa da 2021’de siyahların hala ilkleri yaşıyor olması aynı zamanda bir tartışma konusu oldu.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 4

2017 yılında The Guardian gazetesi, en çok satan 19 derginin 214 kapağı üzerinde araştırma yaptı. Bu kapakların her birinin yılın ilk iki ayında yalnızca beyaz isimlere yer verdiğini tespit etti. Bu, tek bir siyahi kadının bile kapak yıldızı yapılmadığı anlamına geliyordu. Tüm yıl boyunca sadece 20 kapakta siyahi bir kişi yer aldı.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 5

TEYANA TAYLOR'IN İMZA ATTIKLARI

Peki 2021’de bir ilke imza atan Teyana Taylor kimdir?

1990 doğumlu olan Taylor, ilk kez 2005’te ünlü şarkıcı Pharrell Williams’ın müzik şirketiyle çalıştı. 2012 yılında Kanye West’in şirketine geçti. Başarılı bir söz yazarı olarak Usher, Chris Brown ve Omarion gibi sanatçılar için şarkılar yazdı.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 6

Etkileyici dans performansları, Kanye West ve Beyonce gibi isimlerle iş birlikleriyle tanındı.  Henüz 16 yaşındayken Beyonce'nin Ring The Alarm klibinin koreografisine imza attı.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 7

Kanye West’in Fade klibinde sergilediği dana yeteneğiyle beğeni topladı. O klipteki performansı 2017 MTV Video Müzik Ödülleri’nde Teyana Taylor’a en iyi koreografi ödülünü getirdi. Ayrıca Teyana Taylor’ın 2016 yayınladığı K.T.S.E. albümünde de prodüksiyonu Kanye West üstlendi.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 8

CANLI PERFORMANSLARIN SANATÇISI

SNL’den The Tonight Show with Jimmy Fallon’a, The Ellen Show’dan WNBA all-star maçına kadar akılda kalan sayısız canlı performansa imza attı.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 9

Taylor’ın eşi ve profesyonel basketbolcu Iman Shumpert’la bir de reality programı var. Teyana and Iman adını taşıyan program, VH1’da yayınlanıyor.

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 10

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 11

Teyana Taylor, Maxim'in en seksi kadın seçtiği ilk siyahi oldu - 12

Editör: TE Bilişim