1962’de Londra’da kurulan, efsanevi rock guruplarından biri olan Rolling Stones’in davulcusu Charlie Watts 80 yaşında Londra’da hayata gözlerini yumdu. Peki ünlü davulcu Charlie Watts kimdir? Nereli? Rolling Stones grubunun davulcusu Charlie Watts neden öldü? İşte yanıtlar…

İngiltere’de bir blues gurubu olarak kurulan Rolling Stones müzik tarzından taviz vermeden bunca zaman ayakta kalmayı başardı. 1960’ların Londra’sının simgesi haline gelen Charlie Watts ve diğer grup üyeleri Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones ve Bill Wyman, o dönemden günümüze müzik yapmayı sürdürdü ve çıkardıkları her albüm hasılat rekorları kırdı. Ayrıca Rolling Stones elan konser vermesiyle de hayranlık uyandırıyordu…  

Hüzünlü veda

Gurubun sözcüsü , "Sevgili Charlie Watts'ın ölümünden dolayı  büyük üzüntü duyuruyoruz. Bugün erken saatlerde Londra’da bir hastanede ailesi başındayken huzur içinde aramızdan ayrıldı." dedi. Sözcü ayrıca sözlerine, "Charlie sevilen bir koca, baba ve büyükbabaydı ve aynı zamanda The Rolling Stones'un bir üyesi olarak neslinin en büyük davulcularından biriydi." İfadelerini ekledi.

Neden öldü?

Ölüm nedeni henüz netleşmeyen sanatçının bir süre önce çok kritik bir ameliyat girdiği biliniyordu.. Rolling Stones birkaç hafta önce yaptığı duyuruda Watts'ın bir ameliyat sonrası iyileşme sürecine girdiği için ABD turnesine katılamayacağını belirtmişti. Ancak iyileşmesi beklenirken ani vefat haberi hayranlarını üzdü.

Charlie Watts Kimdir?

Charles Roberts Watt ya da bilinen adıyla Charlie Watts, Rolling Stones grubunun davulcusuydu. 2 Haziran 1941 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyaya gelen Watts, gruba katılmadan önce Danimarkalı reklam ajansında grafik tasarımcı olarak çalışıyordu. Daha önce ritim ve blues kulüplerinde bateri çalmaya başlayan Watts, Jo Jones All Stars, Incorporated gibi müzik gruplarında çalmış 1963 yılının Ocak ayında ise Rolling Stones'un bir üyesi olmuştu.

Editör: TE Bilişim