Geleceğin modasına genç tasarımcılar ile yön veren IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda yeni bir yıldız doğdu. 12. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ödül kazanan Hasancan Meşelik’in 22 parçadan oluşan “Anthea” koleksiyonu, 16. IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenen Performans Defilesi’nde podyuma çıktı. Ege’nin çiçeklerinden ilham alan şık ve göz doldurucu koleksiyon, ayakta alkışlandı. 

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 16. kez kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği partnerliğinde 22-25 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen fuarda, Türkiye’den ve 10 ülkeden abiye giyim, gelinlik, damatlık, aksesuar ile çocuk giyim ürün gruplarından 222 katılımcı yer alıyor. Fuarın, binlerce yerli profesyonel ziyaretçinin yanı sıra farklı ülkelerden 3 bine yakın yabancı ziyaretçiye de ev sahipliği yapması bekleniyor. Moda trendlerinin belirlendiği, sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı IF Wedding Fashion İzmir, moda dünyasına yeni tasarımcılar kazandırma yolunda gençlerin hayallerine ışık tutuyor. Tasarımcı adaylarına, profesyonel hayatlarındaki ilk defilelerini sergileme olanağı tanıyan Gelinlik Tasarım Yarışması’nda, geçen yıl ödül kazanan Hasancan Meşelik’in “Performans Defilesi” de fuarın üçüncü gününde modacı, katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Meşelik’in, Antik Yunan’da çiçeklerin tanrıçası, çiçeklerin hanımefendisi ve aynı zamanda çiçekli manzara anlamına gelen “Anthea” kelimesi üzerine tasarladığı gelinlik ve abiye koleksiyonu, izleyenleri hayran bıraktı. Meşelik’in defilesi sırasında kostümlerini yine kendisinin diktiği dansçılar, özel bir koreografi ile mankenlere eşlik etti. 

Her yıl ülke ekonomisine katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, dünya modasına yön veren tasarımlarının yanı sıra sektöre yeni bir tasarımcı daha kazandırdı. Profesyonel hayatının ilk defilesini düzenleyen Meşelik, moda ve tasarım dünyasının temsilcileri karşısına Ege çiçeklerinden ilham aldığı, tamamında el işlemesi ile yapılan çiçeklerin yer aldığı şık bir koleksiyon ile çıktı. 8’i renkli, 14’ü ise beyaz olan 22 parçalık koleksiyon, modacılardan tam not aldı. 

Özuslu’dan özel plaket 

Performans Defilesi’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Hasancan Meşelik’e teşekkür plaketi vererek başarılarının devamını diledi. Defileye koreografi sponsoru olan Duman Ajans sahibi Serkan Duman’a İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, kumaş sponsoru Prenses Tekstil Firma Sahibi Mehmet Bilgin’e de Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul tarafından teşekkür plaketi verildi.

Gelecek yıl kendi markamla podyumda olmak istiyorum

Hasancan Meşelik’in Antik Yunan’da çiçeklerin tanrıçası, çiçeklerin hanımefendisi ve aynı zamanda çiçekli manzara anlamına gelen “Anthea” kelimesi üzerine tasarladığı gelinlik ve abiye koleksiyonu; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Giyim Sanayicileri Derneği  ve Prenses Tekstil desteğiyle hayata geçirildi. Ege çiçeklerinden ilham aldığını ifade eden Meşelik, “Öncelikle geçtiğimiz yıl yarışmacı olduğum bu podyumda kendi tasarımlarım ile yer almak inanılmaz bir duygu. Bu imkânı sağlayan, genç tasarımcıların önünü açıp onlara ilham olan herkese teşekkür ediyorum. Bu tasarımların ardında benim olduğu kadar büyük bir ekibin, destekçilerin de emeği var. Aylardır bugüne hazırlanıyorum. Kısa süre önce kendi markamı oluşturup atölyemi hayata geçirdim. Gelecek yıl bu fuarda ve bu podyumda kendi markamla ve yine kendi tasarımlarımla yer almak istiyorum. Hedefim, önce Türkiye sonra da Avrupa ve dünyaya açılmak” dedi. 

Öte yandan, IF Wedding Fashion İzmir, üçüncü gününde de markaların yeni koleksiyonlarını sergilediği defilelere ev sahipliği yaptı. Birbirinden değerli modellerin yer aldığı Swan, Alin Abiye, Alamo firmalarının solo defileleri, Closing Fashion Show karma defilesi ve Trunk Show alanında bir karma defile gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim