Foça Kumburnu Mevkii’nde bulunan Rota Kafe Plaj bu yıl da İzmir’in değişik semtlerinden gelen 50 engelli vatandaşı konuk etti. İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ramazan Kaymaz ile Yürütme Kurulu Üyeleri Gündüz Koçak ve İsmet Doğanay’ın koordinesinde İzmir’in Karşıyaka, Buca, Şirinyer ve İnciraltı bölgelerinden Foça’ya gelen engelli vatandaşlar denizin ve güneşli havanın keyfini çıkardılar. İkliminin güzelliğiyle ünlü ilçenin her zaman rüzgar alan ve serinliğiyle tercih edilen bu noktasında gönüllerince bir gün geçirdiler. Çevrede ki yelkenlilerin ve su sporları yapanların eşsiz görüntüleri eşliğinde serin sulara kendilerini bıraktılar, Kimileri kumlardan kuleler yaparken, kimileri sahilde çocuklarla oynadılar. Çoğunlukla kendilerinin evde yapıp getirdiği yemekleri açtıkları ortak sofrada birbirleriyle paylaştılar. Bazen kendileri çalıp söyleyerek, bazen işletmenin hoparlörlerinden yükselen şarkılara tempo tutarak eğlendiler, güldüler, oynadılar.  
Konuk yurttaşlardan Anıl Evren çok güzel bir gün geçirdiklerini söyledi. Anıl Evren;” Buca’dan geldik. Foça keyifli, güzel.  Herkese mutluluklar diliyorum.” Dedi.
BİZİ DENİZE ULAŞTIRACAK TERTİBATLAR İSTİYORUZ
Tekerlekli sandalyesi ile denize ulaşmakta zorlananlar için yetkililere seslenen engelli kadın konuklardan Vahdet Gürbüz ise sahillerde kendilerine yardımcı olacak düzeneklerin kurulması çağrısı yaptı. Vahdet Gürbüz;” Şirinyerden geliyorum. Böyle etkinlikler bizler için çok güzel oluyor. Daha iyi yerler tanımış oluyoruz, daha güzel etkinlikler, daha da güzel etkinlikler bekliyoruz. Ama, tek isteğimiz var. Bu denize bizlerinde ulaşabileceği tertibatlar kurulsa, ona göre ayağımızı bizde bir denize sokabilsek bütün her şey daha güzel olur. Tertipleyenlere de çok teşekkür ederiz” dedi.
ENGELLİLERİ DENİZLE BULUŞTURMAK ÖNEMLİ
Kafilenin liderliğini de üstlenen İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ramazan Kaymaz kendilerine her sezonda hemde hızlı dönemde en az bir günü tahsis eden işletme sahibine teşekkür etti. Ramazan Kaymaz; “50 kişilik bir ekiple geldik. Rota Kafe’nin sahibi Rakip Bey’e biz teşekkür ediyoruz.  Her yıl böyle bizi engelli dostu olarak ağırlıyor. Bu yıl bu gezi İzmir Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak düzenlendi. Buradaki arkadaşlarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Çok teşekkür ederiz kendilerine. Ülkemizdeki engellilerin de sosyal hayata uyma açısından bu geziler, denize getirmek, denizle buluşmalarını sağlamak önemli. Gönül gönüle vererek bunu başardık. Çok teşekkür ederiz”  dedi.
ONLARIN MUTLULUĞU BİZİDE MUTLU EDİYOR
İşletme sahibi Rakip Günay’da insanları mutlu etmenin kendisini de çok mutlu ettiğine vurgu yaptı. Rakip Günay; “Engelli bireylere gösterdiğimiz kolaylıklar tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.  Plajımızın yarısını ücretsiz olarak, şezlongları, şemsiyeleri, masa bölümlerini, oturma bölümlerini ücretsiz olaraktan, kendi yanında getirdikleri malzemeleri, yiyecek, içecekleri istedikleri gibi tüketiyorlar. Denize diledikleri gibi giriyorlar. Duşlarımızı, kabinlerimizi, her şeyi ücretsiz olarak kendilerine veriyor, elimizden geldiği kadar onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Onlar mutlu olduğu zaman bizde mutlu oluyoruz. Bu mutluluğu bizimle paylaştıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum.  Bu etkinliğimizi her yıl yapıyoruz.  Bu senede bugün kısmetmiş.  Kolaylık sağlamaya çalışıyoruz misafirlerimize. Bunun için çok mutluyuz” dedi.

İşletmeci Rakip Günay

Editör: TE Bilişim