Jamsu, ilk olarak 2017'de süper model Bella Hadid'in Dior kampanyası için Dubai'deyken güzellik uzmanı Huda Kattan'a bu tekniğe dair güvence verdiğini söylemesiyle öne çıktı. Kattan, daha sonra kendi YouTube kanalında yöntemi deneyerek büyük ölçüde olumlu bir yorumda bulundu.

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 2

Independent Türkçe'nin haberine göre; güzellik uzmanı Jamsu sonrası genel olarak yüzdeki kusurların kapandığını ve süper mat bir görünüm elde edildiğini açıkladı. Huda Kattan, Jamsu'nun cilde her gün yapılmasının doğru olup olmadığını bilmediğini ancak makyajın tüm gün kalmasını isteyenlerin kesinlikle buna bir şans vermesi gerektiğini savundu.

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 3

JAMSU NEDİR, JAMSU NASIL YAPILIR?

Peki ama bugünlerde TikTok'ta viral olan TikTok'ta viral oldu  Peki, Jamsu nedir ve ne içeriyor?

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 4

Dalma ya da suya batırma diye çevrilen Jamsu baz ürünlerini uygulamayı, pudra sürmeyi ve ardından yüzü soğuk suya daldırarak 30 saniye bekletmeyi içeriyor.

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 5

Daha sonra yumuşak bir mendil alıp yüzünüzü nazikçe kuruluyorsunuz. Göz, kaş ve ruj makyajınınsa daha sonra uygulanması gerekiyor.
 

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 6

Jamsu'nun ilk meraklıları, makyajlarını sabitlemek için bebek pudrası kullanıyordu ancak gevşek sabitleme pudrası da uygulanabilir.
 

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 7

Online mağaza Beauty&Seoul'ün kurucusu Maree Kinder, 2020'de Dazed'e bu yöntemin Güney Kore yazlarının nemiyle başa çıkmak için geliştirildiğini ve soğuk suyun fondötenin cilde uyum sağlamasına yardımcı olduğunu söyledi.
 

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 8

Güzelliğe dair içerik oluşturan kullanıcılar son zamanlarda TikTok'ta bu yöntemi deniyor ve olumlu değerlendirmeler yapıyor.

Bella Hadid'in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir ve nasıl yapılır? - 9



TikTok kullanıcısı ve makyaj sanatçısı Georgia Dyer, ilk başta yüzünü soğuk suya batırmaya tereddüt etse de bunu şaşırtıcı derecede rahatlatıcı buldu. Dyer "Cildim çok güzel görünüyor. Tüm makyajım birbiriyle uyumlu hale geldi, bunu denemelisiniz" dedi.

Editör: TE Bilişim