Herkese merhaba, ben Turkuvaz Co ve Kandemir Medya’nın CEO'su Hakan Kandemir. Yüksek Endüstri Mühendisiyim. Yazmaya karar verdikten sonra ilk köşe yazımı yazmak için 23 Nisan sayımızın çıkmasını beklememin sebebi; Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün izinde bu ülkede doğup büyüyen, bu ülkenin okullarında okuyarak meslek sahibi olan, bu ülkede istihdam sağlayarak üreten ve vergisini vererek vatana millete hayırlı olmaya çalışan bir vatandaş olarak deneyimlerimi ve bilgilerimi kardeşlerime, çocuklarımıza ve gelecek nesillere aktarabilme arzumdur.

     Bildiğiniz gibi bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ismiyle sizlere yani çocuklarımıza armağan edilmiştir.  Bu bayram aynı zamanda saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının yani egemenliği padişahtan alıp halka verilmesini kutlama amacını taşırken, bir yandan da  savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmekti. Yani bugün, çocuklarımızın bayramı olmasının yanı sıra aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

ÇOCUKLARA ÖNEM VERİRDİ

 Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Unutulmamalı ki 23 Nisan’ı çocuklara armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımızı Türk devletinin geleceği olarak belirlemişti. "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz" diyerek bu düşüncesini her seferinde vurgulamıştır.

     Anlaşılacağı üzere tarih sıralamasındaki en önemli olaylardan biri olan Türk halkının egemenliği ilan ettiği 23 Nisan, çocuklara bayram olarak armağan eden ulu önderimizin gelecek kuşaklara verdiği önem ortadadır. Bu toprakların ve özgürlüğün ne zorluklarla kazanıldığını bilen, bir karış vatan toprağını hiçbir şeye değişmeyecek bir Türk evladı olarak sözlerimi gene kurucumuzun bir cümlesiyle bitirmek istiyorum:

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutlar, gözlerinizden öperim.