Sanat ve edebiyata kucak açan Radyo Ege’de bu kez ilk ktibayla ses getirmeyi başaran yazar Gürol Parmaksız vardı. Ayşegül Koç’un hazırlayıp sunduğu ‘Gün Başlıyor’ programına konuk olan Parmaksız ‘‘Baba şimdi ne olacak?’ kitabının yazım süresini anlattı. 

‘1971 İzmir doğumluyum, işçiyim, özel bir firmade çalışıyorum. Yaklaşık 34 yıllık bir emekçi sıfatımla emekliyim’ hatırlatmasındabulunan Gürol Parmaksız ‘’2021 Ramazan ayında aklıma geldi bir anda. Çok rahat, çok hızı br şekilde yazdım, ben bile kendime şaşırdım. Çok güzel bir hikya oldu, okuyan herkes görecek zaten. Film yapılırsa çok güzel bir film olacağına hatta ödüller alacaüına inanıyorum’’ dedi. 

İşte Gürol Parmaksız’ın açıklamalarından öne çıkan detaylar... 

BU BİR AİLE DRAMI 

Bu bir ailenin dramı. Okuyan eminim çok keyif alacaktır. Konusu bir suriyeli ailenin evinde yaşarken evlerine düşen bomba ve deüğişen yaşam hikayeleri. Başlı başına bir dram. Çok hüünleneceğiniz, arada çok sevineceğiniz durmlar da olacak ve sonu da güzel bitecek. Hikayrdeki aile inanın sürüklenmiş bir aile. Kitabımın ismi Babs şimdi ne olacak? Sürükleniş’, her noktasında her sayfasında güncel olaylatı göreceksiniz. Bütün olaylar gerçek ama hikayedeki aile hayal ürünü. Hikayenin gerçekliği konuusnda kimsenin şüphesi olamaz. Kafamda ilk tasarladığım anda çok güzel bir kitap olur bu dedim.  

SANKİ BİRİ OKUDU BEN DE YAZDIM 

Bu benim ilk kitabım. Sanki karşımda birisi kitap okuyor, o okuyor ben yaszıyorum, olasylsr aktı gittii, böyle hissetiim yazarken.Önce eşime anlattım, heyecanlandı, bunu hemen yazmalısın dedi. Türkçe bilgisi olan akrabalarıma danıştım. Onlar çok yardımcı oldular. Bu benim ilk kitabım, sanki ilkçocuğum. Okuyan herkes çok tebrik ediyor, ben böyle bir güzel hikaye görmedim diyorlar. Film tadında bir hikaye.  Üçüncü baskı yaptı kitabım. Kitabımın gelirini lösemi hastası çocuklara bağışladım. Bu baskıdan itibaren ben aracı olucam sadece, kitabın geliri çok güzel yerlere gidecek. 

Editör: TE Bilişim