İlk olarak 1996 yılında Irvine Welsh‘in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Trainspotting, Renton, Begbie, Sick Boy ve Spud gibi birbirinden ilginç karakterlerin uyuşturucu yolculuklarını izleyicilere aktarmıştı. 2017 yılındaysa 21 yıl aradan sonra gelen devam filmi T2: Trainspotting‘de, karakterlerin yirmi yıl sonraki hâllerini yine Danny Boyle bizlere sunmuştu.

Üçüncü bir Trainspotting filmi beklenirken, Irvine Welsh’in Trainspotting’in devam romanlarından biri olarak kaleme aldığı The Blade Artist‘in televizyon uyarlaması için hazırlıkların başladığı ortaya çıktı. Begbie karakterini canlandıran Robert Carlyle, mini dizinin hazırlık aşamasının henüz yeni başladığını belirtti.

The Blade Artist, Irvine Welsh‘in Trainspotting karakterleri hakkında yazdığı bir devam romanı. 1993’te yayımlanan ilk kitap Trainspotting ile beraber Welsh, şimdiye kadar seri için beş kitap kaleme aldı. 2016 yılında yayımlanan The Blade Artist ise Begbie karakterinin karısı ve iki kızıyla birlikte Kaliforniya’daki yaşamına odaklanıyor.

Trainspotting‘in çabuk sinirlenen ve şiddete eğilimiyle bilinen Begbie karakterinin hikâyesi için Robert Carlyle, dizinin ele aldığı hikâyenin Kaliforniya’dan Edinburgh’a uzandığını söyledi. Carlyle, hikâyeyi bir buçuk saatlik bir sürede anlatmanın imkânsız olduğunu, bu sebeple mini dizi sayesinde kitabın saf bir şekilde aktarılmasını hedeflediklerini belirtti.

Robert Carlyle Begbie karakteriyle geri dönerken, Trainspotting filmlerinin yönetmeni Danny Boyle‘un mini dizinin yönetmen koltuğuna oturup oturmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Dizi için birçok yapımcıyla görüşüldüğü bilinirken, yayın tarihi ve diğer birçok konunun hala geliştirme aşamasında olduğu belirtildi.

Trainspotting | The Fan Carpet

Kaynak: NME

Editör: TE Bilişim