Dizinin senaristi ve yönetmeni Güney Koreli Hwang Dong-hyuk diziye gösterilen "yoğun talep ve sevgiden" dolayı ikinci sezonu çekmekten başka seçeneklerinin kalmadığını belirtti.

Dizinin Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentindeki özel gösterimi sırasında açıklama yapan Hwang "İkinci bir sezon için çok fazla baskı, talep ve sevgi var" diyerek fikrin aklında olduğunu ve süreci planladığını, ancak tarih ve ayrıntı vermek için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

Hwank başrol oyuncusu Gi-hun'un geri geleceğini ve "dünya için bir şeyler yapacağı" sözünü verdi.

Netflix'in bugüne kadar en büyük yapımı olduğu sanılan dizi cadılar bayramı kostümlerinden, ticari ürünlerin önünü açtı, hatta taklitleri ortaya çıktı.

Dizinin senaryosu da daha önce "Alice in Borderland" adlı bir Japon dizisinden taklit olabileceği iddialarına maruz kalmıştı.

Dizinin ikinci sezonuna olan talep, dünyanın Güney Koreli toplumundaki maddi sıkıntılardan dolayı "canavarlaşabilen" karakterleri üzerinden kapitalist kültüre ve sosyal yorumlara ne kadar aç olduğunun bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Koreli oyuncular dizi sayesinde küresel üne kavuştu

Euronews'in haberine göre, Dizi Koreli yeteneklerin küresel sahneye açılmasına da ön ayak oldu.

Los Angeles'taki özel gösterim için kırmızı halıda yürüyen oyuncular izinin hayatlarını nasıl değiştirdiğine dikkat çekti. Dizide rol almadan önce Kore En İyi Modeli yarışmasında dördüncü olan Jung Hoyeon Los Angeles havaalanında hayranlarıyla karşılaşmasını çok ilginç bulduğunu belirtti.

Genç oyuncu ülkeye giriş yaparken göçmenlik memurları tarafından imzasının istenmesini "harika" olarak niteledi.

Jordan Strauss/2021 Invision
Squid Game'in oyuncularından Lee Jung-jae, Jung Hoyeon ve Park Hae Soo Los Angeles'taki özel gösterimdeJordan Strauss/2021 Invision

Kore'de 25 yıldır oyunculuk yapan başrol oyuncusu Lee Jung-Jae de Amerika sokaklarında yürürken tanınıyor olmasından şaşkınlığa düştüğünü "İnsanlar yanımdan geçerken merhaba diyor. Bütün bu sevgiye nasıl karşılık vereceğimi bilemiyorum" sözleriyle ifade etti.

Oyuncuların etkilemeyi umduğu asıl hedef ise Hollywood. Dizinin bütün oyuncularının bu hayali taşıdığını belirten Jung Hoyeon kameralara "Menajerlerinizi arayın" diyerek gülümsedi.

Dizinin unsurları da oyuncuları kadar popüler

Dizi, yalnızca oyuncuları ile değil, ilginç kostüm, dekor ve robot karakterleri ile de dikkat çekiyor. Dizideki dev kız çocuğu robotunun başkent Seul'daki Olimpiyat Parkı'nda bire bir heykeli dikilmişti.

Dizinin unsurları protesto eylemlerinde de sıklıkla kullanılmaya başladı. Güney Kore'de eşitsizliği protesto etmek istyen Kore Sendikalar Konfederasyonu üyesi işçiler dizi kostümleri içinde eylem yaptı.

Glasgow'da BM İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) ise iklim aktivistleri dünya liderlerinin maskelerini takıp popüler diziye atıfta bulunarak protesto eylemi düzenledi.

Editör: TE Bilişim