Bu hafta kaliteli filmlerin olduğu sinema salonlarında 2009 yapımı bilim-kurgu filmi 'Avatar' yeniden gösterimde olacak. Cem Kaya'nın çok ses getiren bol ödüllü belgesel filmi 'Aşk, Mark ve Ölüm'de sinema salonlarında yerini alacak

1. Reflection

Özet: Orta yaşlı bir adam olan Ashu, İstanbul'un popüler bir bölgesinde bulunan otelinde son hazırlıklarını yapar. Misafirler de yavaş yavaş gelmeye başlar. Her şey yolunda gibi görünse de aniden ortaya çıkan yaşlı ve bilge görünüşlü Sodom, bir anda misafirlerin hayatına girer ve onların gizli hayatlarını ortaya çıkarmaya başlar.

Oyuncular: Selçuk Yöntem, Tarık Emir Tekin, Yasemin Szawlowski

Yönetmen: İlker Savaşkurt

2. El Hass

Özet: Hakan ile Zeynep'in çocuklarıyla birlikte sürdürdükleri mutlu yaşamları, onlara doğa üstü varlıkların musallat olmasıyla altüst olur. Zeynep'in geçmişte yaptığı bazı hatalar, bugün bunları yaşamasına neden olmaktadır. Şimdi hem ailesini ve kendini korumalı hem de geçmişiyle yüzleşmelidir. 

Oyuncular: Ayşen Nergis Baca, Sercan Boztepe, Havva Tuana Başaran

Yönetmen: Yıldıray Alkın

3.Endişelenme Sevgilim (Don't Worry Darling)

Özet: 1950'lerde eşiyle birlikte ütopik bir deney topluluğunda yaşayan bir ev hanımı, bu göz alıcı şirketin rahatsız edici sırlar saklıyor olabileceğinden şüphelenerek gerçeklerin peşine düşer.

Oyuncular: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine

Yönetmen: Olivia Wilde

4.Aşk, Mark ve Ölüm

Özet: Cem Kaya'nın hem Almanya'da hem de Türkiye'de büyük ses getiren belgesel filmi Aşk, Mark ve Ölüm; Almanya'daki gurbetçi Türklerin müzik kültürünü kapsamlı biçimde ele alıyor. 

Oyuncular: -  

Yönetmen: Cem Kaya

5.Avatar (2009)

Özet: James Cameron'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 2009 yapımı Avatar, tam 13 yıl sonra yeniden vizyonda seyirciyle buluşuyor. Belden aşağısı felçli Jake Sully, soyu tükenmekte olan Na’vi halkının yaşadığı Pandora gezegenine gönderilir. Ancak burada kendisine verilen emirlerini yerine getirmekle evi olduğunu düşündüğü dünyayı korumak arasında kalır.

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Yönetmen: James Cameron

Editör: TE Bilişim