Son Mühür TV'de Gün Başlıyor programı bu kez sanata pencere açtı. Ressam Oylum Terzi'nin konuk olduğu programda resim sanatı sohbetin ana konusuydu. ''Sanat benim için çok küçük yaşlarda başlayan bir serüven. Hiçbir şey bulamasam çamurdan bir şeyler üretirdim. Babam marangozdu onun yanında parçalardan bir şeyler yapmaya çalışırdım'' hatırlatmsında bulunan Oylum Terzi, '' Ankara Gazi Güzel Sanatlar lisans mezunuyum. Öğretmenlik yaptım daha sonra dijital medyaya yöneldim. Reklam sektöründe çalışmaya başladım. Sanata bakışımı değiştiren bir adım oldu. Beni zamana hazırladı bu süreç'' dedi. 

İşte Ressam Oylum Terzi'nin açıklamalarından öne çıkan detaylar...

Zor bir seçimdi benim için. Bana çok geniş bir dünyanın kapılarını açtı. Dijital artlar yapmaya başladım. Grafik materyalleriyle bilgisayar ortamında üretilen işlerden bahsediyorum. Daha sonra atölyemi açtım. Boyaya dokunduğum, her tuval karşısında yeni yolculuğa çıktığım bir dönem oldu.  

Sanatçı her şeyden etkilenebilir. Benim için renkler, müzik, hayatımdaki olaylar etkili oluyor. Deneysellik benim bakış açımı inanılmaz etkiliyor. O yüzden arayışı seviyorum. Resim yetenekten çok etkilenen bir alan. Çok meraklı, o alana zaman ayıran biri, yetenekli birinin önüne geçebilir.  

Hatalar çok değerli şeyler. Resime yaşamsallık katıyor, hata yapmaktan çekinmeyin. Denemekten vazgeçmemek gerekiyor. Çok zengin bir dünya, gençlerin bu dünyaya adım atmasını ve bu dünyadaki güellikleri keşfetmesini öneriyorum. Yeni renkler varsa umut da var demektir. Burada sonsuzluk var. Herkese bir şekilde sanatın bir dalına dokunmalarını tavsiye ediyorum.

Editör: TE Bilişim