Yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu İlker Ayrık'ın üstlendiği filmde rol alan Nilgün Kasapbaşoğlu, Yücel Erten, Ayça Erturan, M.Serdar Fırat İzmirlilerin karşısına çıktı.
HAYRANLARINDAN SORU YAĞMURU... 
Büyük ilgiyle karşılanan oyuncular sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Hayranları ile selfie yapan oyuncular ardından filmi sinemaseverlerle birlikte izledi. 
BASIN İLE BULUŞMA... 
Film sonrası basın toplantısı düzenleyen sevilen oyuncular İzmirli Gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Müstakbel Damat'ın yapım serüvenini anlattı. Toplantı da film kadar eğlenceli geçti. 
İZMİR'İN YENİ MEKANI... 
Orjin grup ve Pervasız Yapım’ın ortaklığıyla 6300 m2 üzerine kurulmuş olan İstinyePark Teras’da; 12 işletme tek servis, Ye İç alanı, 1000 kişi kapasiteli performans salonu ve toplam 600 koltuklu Renk sinemaları ile eğlen alanları,
Coworking, Stand Up, workshop ve sanatçıların eserlerini sergileyebileceği bir çok alan var. Hafta başı açılışı yapılan mekanın İlk büyük etkinliği de Pervasız Yapım filmi 'Mustakbel Damat' İzmir buluşması oldu. 
Filme başlamadan önce Pervasız Yapımın ortağı Ayrık'a mekan için 'hayırlı olsun' dedik. "İzmir'in seçkin nüfusu tarafından heyecanla beklenen ve tüm yaş gruplarına hitap eden işletmemize yoğun ziyaret alacağız. Düzenleyeceğimiz konser ve performanslarla, gündemdeki sinema filmleri ile, şirketler tarafından düzenlenen kongre, toplantı ve dönemsel eğlencelerle işletmemizin yoğun bir programı olacak. Şirket eğlence ve yemekleri için de sizleri İzmir İstinyePark Teras Sanat ve Eğlence mekanımız da ağırlamaktan mutluluk duyarız."

NEDEN İZMİR? 
İzmir'de oyunlarımız her zaman neşeli geçmiştir. Güzel, coşkulu bir seyircisi var. İzmir'de oynamayı seviyoruz. Bir vesile ile geldik. Sinema, etkinlik, tiyatro, performans gösterimleri olacak. Serdar Fırat ve Serhat Sarı ile burayı açtık. Filmin senaristleri aynı zamanda... İlk gösteri de bizim filmimiz oldu. Mekanı iyi yapan insandır. İyi gösteriler... İzmir'den umutluyuz. Yarı İzmirli olduk." İleride eğitim verecekleri Pervasız Akademi'de olacağını belirten Ayrık, Yapışık Kardeşler filminden sonra neden Müstakbel Damat filmini çektiklerini şöyle anlattı."Sürekli film, tiyatro üretecek bir yapıya ulaşmak için zamana ihtiyaç vardı. İlk film 1 milyon seyirciye ulaşmıştı. İkincisi yapılabilirdi ama biz yeni bir iş yapmak istedik. Bu filmde üçlemenin ilk halkası senaryo hazır ama ekonomik gerçeklerde var." Seyircinin durmadan kahkaha attığı, son yarım saat biraz hüzünlendiği bir film olan Müstakbel Damat ailece izleyeceğiniz bir komedi filmi... Sinema salonlarını harekete geçirecek bir yapım olmuş. 
MÜSTAKBEL DAMAT BİZİ ZORA SOKTU
"Türkiye'de ilk Covid-19 vakası tespit edilip pandemi yasakları başlayınca 'Müstakbel Damat'ın seyirciyle buluşması 2020'den 2022'ye sarktı. 
TELEVİZYONDAN KAZANDI, BEYAZ PERDEDE HARCADI
Kurduğu yapım şirketi ile televizyondan kazandığını beyaz perdeye aktaran oyuncu İlker Ayrık, aynı zamanda İstinyePark Renk Sineması'nın ortağı oldu. Ayrık, "Ben televizyondan kazandığımı, sinemaya, sinemadan kazandığını tiyatroya harcayan biriyim. 'Müstakbel Damat'ın iyi bir gişe rakamına ulaşmasını isterim. Fakat filmi çektiğimiz dönemle bugünkü arasında çok büyük bir değişim var. O günkü prodüksiyon bedeli bugünün reklam tanıtım bedeline denk geldi" diye konuştu. 
İZMİRLİLER FİLME SAHİP ÇIKACAKTIR
Filmin Yönetmeni ve oyuncusu İlker Ayrık, pandemi sonrası ve ülkede yaşadığımız zorlu ekonomik süreçte gülmeye ihtiyacımız olduğunu belirterek, İzmirlilerin filmi beğeneceğini ve filme sahip çıkacağına inandıklarını vurguladı. 
YÜCEL ERTEN’İ SEYRETME KEYFİ... 
İzmir Şehir Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Yücel Erten'de filmde Doktor Rauf karakterini canlandırıyor. Seslendirdiği şarkıyı çok seveceksiniz. Yapımın senaryo ekibine de Kıbrıslı olmanın avantajı ile fikirler veren, Kıbrıs ağzı konusunda da oyuncuları yönlendiren, Erten, filmi ilk kez izlediğini ve çok sevdiğini belirtti. "İstanbul Galası'na katılamamıştım. Şehir Tiyatrosu'nda provalar vardı. Burada izledim. Çok güzel olmuş. Başta yönetmenimiz İlker Ayrık olmak üzere tüm ekibi kutlarım. Oyunculuk yapmayı özlemişim. Hayatıma kalıcı bir yapım eklendi. Ruhum okşandı. Tiyatro öyle bir olay ki kaçmaktan kovalamaya fırsat olmuyor. Yarı Kıbrıslı olsam da gurbette oyunculuk yapıyorsunuz. Bize çok güzel bir ortam yarattılar. Bu üçlüye teşekkür eserim. Temposu yerinde, ailecek izlenecek güzel bir komedi filmi oldu. Herkesi bekliyoruz." 

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR... 
Deneyimli oyuncular Nilgün Kasapbaşoğlu, Ayça Erturan ve Serdar Fırat ise filmde yaptıkları esprilere anında reaksiyon gösteren, sürekli gülen bir seyirci ile salonda filmi izlemekten çok keyif aldıklarını belirterek, kendilerini yalnız bırakmayan İzmirlilere teşekkür ettiler... 
MEKAN KIBRIS... 
Kıbrıs'ı mekan olarak seçen film, 1960 yıllarında Kıbrıslıların başından geçenleri de vurguluyor. Kıbrıs ağzı ile daha da sıcaklaşıyor. İntizar ve Gripin'in filmin müziklerine imza atmış.
KADRO ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ... 
Filmin kadrosuna şampiyonlar ligi kadrosu benzetmesi yapan İlker Ayrık, "Usta sanatçılar Erdal Özyağcılar, Suat Sungur, Hande Soral, Ahu Sungur, Yücel Erten, Nilgün Kasapbaşoğlu, Aykut Taşkın, M.Serdar Fırat, Ayça Erturan, Bilge Şen ve Ferdi Akarnur gibi isimler yer alıyor. Çok keyifli çalıştık. İzmir seyircisinin de keyif alacağını ve çok güleceğini umut ediyoruz" dedi.
GALA PROGRAMI...
İzmir'den sonra sırasıyla Antalya, Adana, Gaziantep, Kıbrıs, Adapazarı, Eskişehir, Bursa, Batman, Isparta'da özel gösterimler ile seyirci ile buluşulacak... Galaya gelen izleyicilere hediye edilen yara bantının anlamını filmi izleyince anlıyorsunuz. 
FİLMİN KONUSU...
Müstakbel Damat, sevdiği kızı ailesinden istemek için yola koyulan bir damat adayının hikayesini konu ediyor. Sema ile Hasan evlenme planları yapan bir çifttir. Bunu için harekete geçen Hasan, Kıbrıslı bir ailenin kızı olan Sema'yı istemek için İstanbul''dan Kıbrıs'a doğru yola koyulur. Ancak damat adayı Hasan'ın Kıbrıs'a ayak basması, huzur dolu ada hayatının alt üst olmasına neden olur. Bu zamana kadar adada sakin bir yaşam süren aile, telaşlanınca ortalığını birbirine katan bir adam olan Hasan yüzünden birbirinden tuhaf durumlarla karşı karşıya kalır.

Editör: TE Bilişim