İzmir'e bağlı Kınık Belediyesi, Yörük  Türkmen şenliğine hazırlanıyor.  Kınık Belediyesi tarafından 20 Ağustos Cumartesi günü Poyracık deve güreşi alanı ve Kınık Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek olan şenlikte Yörük ve Türkmen kültürüne ait farklı etkinlikler sergilenecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan şenlik için heyecan dorukta. Sunuculuğunu Şehriban Tekçe'nin yapacağı etkinlikler Saat 17:00'de Poyracık deve güreşi alanı'nda Yörük göçünün canlandırması ile başlayacak .Şenlik,  20:30'da Kınık Cumhuriyet Meydanında Yörük kızı  Neslihan Ören ve 21:00'de Sümer Ezgü konserl ile sona erecek.

Yoğun katılımın olması beklenen Kınık Yörük  Türkmen şenliği'nde cirit ve cop oyunu, mehteran gösterisi, Halk oyunları, kılıç Kalkan, ve Semah gösterileri  gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Katılımın ücretsiz olduğu şenlikte vatandaşlara yöresel keşkek hayrı da yapılacak.

Kınık Belediyesi, İzmir Yörük Türkmen Kadınları Derneği,  Kınık Yörük Türkmen Çepni Muhacirleri Derneği, Bergama Yörük Türkmen Çepni Muhacirleri Derneği,   Kınık Yörükler Derneği,  Çepni Alevileri ve  Seyyid Köse Süleyman Derneği , Bergama 14 Eylül Kılıç Kalkan Ekibi ve Kınık Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yapılacak olan Kınık Belediyesi Yörük Türkmen şenliğimize tüm halkımız ,Derneklerimiz, ve  Basın Personeli davetlidir.

Editör: TE Bilişim