Ertuğrul TURAN / Kars, Ardahan ve Iğdır Hemşeri Dernekleri federasyonlaşarak KAİ Federasyonunu kurdular. İlk icraat olarak bölgenin tanıtımı için çalışmalarına ağırlık veren KAİ Federasyonu, Kültürpark Fuar alanında kurulan standlarda başlayan tanıtım günleriyle, hem bölgeyi merak eden İzmirlilere, hem de memleket hasreti çeken hemşerilerine ulaşmayı hedefliyor. Yöreye özgü tatların, folklör ve kültür öğelerinin sergilenmeye başlandığı KAİ Tanıtım Günleri, 6 Kasım 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Kaşar ve bölgeye ait özel peynirlerin, pekmezin, kaz eti ve bal gibi lezzetlerin yanı sıra Erzurum cağ kebabı ve kadayıf dolması gibi damak çatlatan lezzetler Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günlerinde katılımcıların beğenisine sunulacak.

Bayraklar Yamanlar Karslılar Derneği Başkanı ve Kars Ardahan Iğdır (KAİ) Federasyonu Başkan Yardımcısı Canip Namlıoğlu, “Bütün İzmirlileri ve memleket hasreti çeken hemşerilerimizi Kültürpark’a bekliyoruz. Hem yöremize ait kültürel öğeleri hem de lezzetleri İzmirlilerle paylaşmak, onlara sunmak istiyoruz” dedi.

KAİ Federasyon Başkanı Çetin Demir’de uzun yıllar STK Başkanlığı tecrübesinin ardından arkadaşlarının federasyon kurma fikrini kabullenerek kendisini başkanlığa layık gördüğünü söyleyerek, “İlk icraatımız olarak başka etkinliklerde yaptığımız kaşar döneri ile bu günlerin tanıtımını yapmaya çalıştık. Bugün de Kültürpark içinde federasyonumuz üyesi hemşeri dernekleri ve çevre illerin tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz olabilir ancak, elimizden gelen gayretle yaklaşık altı ayda bu organizasyona hazırlandık. Eksiklerimiz için şimdiden özür dileriz. Gerek İzmir’de gerekse çevre illerde yaşayan hemşerilerimizi Kültürpark Fuar Alanına bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliği büyütüp geliştirerek yeniden bölgemizin tanıtımını yapmayı hedefliyoruz” dedi. 
Etkinlik, konserler, kültür, folklör etkinlikleri ve yöresel lezzetlerin tadımıyla 6 Kasım 2022’ye kadar devam edecek.

     

Editör: TE Bilişim