Karşıyaka Belediye’sinin ev sahipliği yapacağı etkinlik 21 Mayıs cumartesi günü halk ile buluşmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek olan etkinlikte 8 sanatçı, folklör gruplar, semazenler, zeybek gösterileri yer alacak. Yaklaşık 7-8 saat sürecek olan etkinlik Atakent sıfır bir adanın arkasında net gözün karşısında halka açık olacak. Halk Tv’den de canlı olarak yayınlanacak olan etkinlik Karşıyaka’nın belli yerlerinde sinevizyondan da yayınlanacak.

Ayşegül Koç İle Gün Başlıyor programına konuk olan Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Yeliz Tunç ve Eskişehirliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Hanlı, farklı kültürlerin bir araya geldiği etkinliğin ikinci durağı olan İzmir’in ardından yeni duraklarının İstanbul olacağını müjdesi verdiler.

Etkinlik ile ilgili detayları aktaran Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Yeliz Tunç, etkinliğin halka açık olacak etkinlikte Moğollar, Arif Sağ, Belkıs Akkale, Mustafa Özarslan, Cengiz Özkan, Tolga Sağ, Rumeli kökenli iki sanatçı olmak üzere 8 sanatçının sahne alacağını ve, folklor gruplar, semazenler, zeybek gösterileri yer alacağını duyurdu.

Yeliz Tunç etkinliğe dair yaptığı açıklamalarında “7 bölgenin folklor grubu yer alacağı güzel bir etkinlik olacak. Etkinliğe Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı kesinleşti. Hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Artık çok ince ufak tefek detaylar kaldı. Vereceği mesajlar açısından Kılıçdaroğlu dedi zaten bunu diğer illere de taşıyın diye. Kurumdaki arkadaşlar gecesini gündüzüne kattı zamanlarından evlerinden fedakârlık yaptılar herkese çok teşekkür ediyorum. 22 farklı kurum bir araya gelince çok güzel bir mozaik oluştu. Atatürk kurtuluş savaşına çıkarken bir dernek cemiyetle çıkmadı mı? Sivil toplum kuruluşları gerçekten çok önemlidir, toplumu iyi yönlendiren kurumlar önemlidir. Seçimlerde derneklerin kapılarını çalıyorlarsa destek de olmak zorundalar. Dernekler çocuklarının n düğünlerini yapmıyorlar etkinlik yapıyorlar. Eşitlik, özgürlükten bahsediyoruz o zaman kurumlar arasında adil ve eşit olmak zorundalar. Bana ne yapılıyorsa diğer koruma da aynısı yapılsın. Tabela derneklerine daha çok destek veriyorlar.” İfadelerine yer verdi.

Eskişehirliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Hanlı ise hayal ettiklerinin ötesine geçtiklerini belirterek “Genel başkan olumlu karşıladı kesinlikle katılacağını söyledi. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla hepsini bir araya getirelim bu pandemi sürecinden insanları bir nebze mutlu edebilirsek ne mutlu bize. Her kesime hitap eden bir etkinlik yapmak istedik yapabilir miyiz dedik ve yaptık” dedi.

Editör: TE Bilişim