İstanbul’un keşmekeşliğinden RADYO EGE’ye konuk olan Açar yeni şarkısı Masal Kuşu’nun hikayesini anlattı. Şarkıya kızı Aslı Gönül'de vokal yapmış. 


İpek Açar’ın  önceki hafta piyasaya çıkardığı “Masal Kuşu” şimdiden söyleyeyim ki, yılın şarkısı olmaya aday. Öylesine pozitif, öylesine kalplere dokunan bu şarkının hkayesini şöyle anlatıyor  Açar:

“Şarkının çalışma sürecinde Alper Kömürcü, Aslı Gönül ve ben çok eğlendik. Aslı Gönül’de bana güzel sesiyle eşlik etti. Şarkıya vokal yaptı. Aşkın en mutlu halini anlatan, her yaştan, herkesin birbirine hediye edebileceği masalsı bir şarkı. Umarım dinleyen herkesin kalbinde yer bulsun, çok sevilsin.” derken  aşkı da şarkı kadar güzel bir masala benzetiyor. 
Açar, şarkının kendisi ve eşi Alper Kömürcü ile birlikte kurdukları Elma Şekeri Prodüksiyon’dan çıktığını anlatıyor. Sözleri gazeteci büyüğü  Hakkı Yalçın’a ait. Müziği ise Ayla Çelik ile Serdar Aslan’a düzenlemede ise eşi Alper Kömürcü’yü görüyoruz. 

Klipte Başbuğ imzası
İzlerken içinizde adeta kelebekler uçuşturan klibi ise Kemal Başbuğ çekmiş… Bu arada klip 17 günlük tam kapanmada özel izinle İstanbul’da romantik bir tarzda çekiliyor. 
Pandemi döneminde toplum olarak hepimizin bu tarzda şarkılara ihtiyacımız olduğunu anladığımız bir dönemde kalbimize dokunduğunu ve hepimize iyi geldiğini söylediğimizde; “Hepimiz bu sürecin geçici olacağını, bu kadar uzun olacağını düşünmediğini ve hepimizin yorulduğunu” anlattı. Şarkının akıcı, mutluluk veren bir şarkı olmasını istediği ve varsa derdiniz sizi o dertten uzaklaştırmak istediğinin altını çizen Açar yurt dışından “Müzik Terapisi” eğitimi aldığından da bahsetti. Online olarak aldığı bu ders ile müziğin iyileştirici tarafının yüzyıllardan beri var olduğunu, tarihte müzikle tedavinin önemli bir konu başlığı olduğundan da bahsediyor. 

Yeni müjdeler
Aynı zamanda TRT de yayınlanan İpek Yolu programının da pandemiden dolayı çekimlerine ara verildiğini ancak yazın ortasında yeniden yeni bölümleri ile sevenlerinin karşısında olacağının da müjdesini veriyor. Ege’yi, İzmir’i çok sevdiğinin altını da çizen Açar’ yeni şarkısıyla bizi selamlamaya devam edecek.
Ben “Masal Kuşu” şarkısını çok sevdim. Dinlemediyseniz de hemen 92.7 radyo ege’yi açın dinleyin tavsiye ederim.

Editör: TE Bilişim