Festivale ev sahipliğini Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz yaparken etkinlik  Grimoir Akademi ve SevMedya işbirliği ile hayata geçirilecek.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Sevmedya Yayın Grubu Genel Yayın Müdürü Prof.Dr.Erkan Sevinç 70 li yıllardan beri İzmir’i marka yapacak etkinliklere imza attıklarını belirterek şunları söyledi :
“Demokrat İzmir ve Karacan Yayınları’nda yöneticimiz olan Attila İlhan’dan çok şey öğrendim.  Bunlardan biri de “Yapacaksan en iyisini yap yoksa hiç yapma”olmuştur. Görev yaptığım medya kuruluşlarında sadece muhabirlik, yazarlık yapmadım, çeşitli etkinlikleri ve festivalleri organize eden ekipler içinde yer aldım. Hep ilklere imza atmaya çalıştım. Bilgelik ve Bilim Festivali de bir ilk olacak. Festivale destek veren tüm kişi ve kuruluşlara ve Foça Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Basın toplantımız Uluslararası Basın Merkezi’nde ilk düzenlenen toplantı. Salonu bizlere tahsis eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür borçluyuz. Eylülde Foça’da buluşmak üzere”
Festivalin yapılacağı Leon Otel yöneticisi eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar “Oteli tekrar işletmeye açtığımızda fark yaratmak istedik. Servis ettiğimiz ürünler kooperatiflerden gelmektedir. Bilgelik ve Bilim Festivali’nin yapılacağı mekan olarak otelimizin seçilmesi bizim için çok anlamlı. Kendimi bildim bileli bilimin peşinde olan bir insanım.Festivalin katılanlara çok şey katacağına inanıyorum”dedi.
Festival Genel Koordinatörü Grimoir Akademi kurucusu Selin Acar “Kelimeler aracılığı ile herhangi birini dünyanın en mutlu veya en kederli insanı haline getirebiliriz. “ diye başladığı konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Kadim irfan geleneğini sürdürmek hedefimiz ve özenle seçtiğimiz branslarında üstad çok değerli hocalarımızı misafirlerimiz ile buluşturabilmek çok değerli olacak . Bir öğretici öğrencilerine en değerli bilgileri kelimeler aracılığıyla aktarır.Bir hatibin izleyenlerini sürükleyip götürmesi kelimeler ile mümkündür. Her zaman ve her yerde kararlarımızı , yargılarımızı , inançlarımızı belirleyen ve etkileyen yine o kelimelerdir ,gramerdir , ’grimoir’dir. Dil , zihinsel dünya modelimizin oluşumunda en temel bileşenlerden biridir”
Toplantıda son konuşmayı deneyimli gazeteci ve fotoğraf sanatçısı ,İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Esat Erçetingöz yaptı.Erçetingöz “Festivalde yılların deneyimini hem teorik hem pratik olarak katılımcılarla paylaşacağım. Fotoğrafa merakı artırabilir, doğru teknikleri aktarabilirsem ne mutlu bana” dedi.
Zafer ve Anma Yürüyüşü’ne katılımı nedeniyle basın toplantısına mesaj gönderen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz böyle özel bir festivalin ilçesinde düzenlenmesinden olan mutluluğunu ifade etti.
Bilgelik ve Bilim Festivali çerçevesinde 16-18 Eylül 2022 tarihlerinde felsefeci yazar Ali Naki Gündoğdu, profesyonel koç yazar Belma Alper Uğurlu , hekim gazeteci yazar Prof.Dr.Erkan Sevinç, gazeteci fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz, felsefeci yazar Göktuğ Halis, nefes yaşam koçu İkbal Kaya, araştırmacı yazar Murat İrfan Ağcabay, mimar sanatçı masalcı Ümit Elgin ve sanat tarihçisi,rüya yorumcusu yazar Zeynep Ergen’in eğitim ve workshopları olacak. Festivalin kayıtlarının devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim