Karabağlar Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlediği “Atatürk’ten Mektup Var” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Y. Güven Güngörmüş, Seçici Kurul üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Selvitopu, Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 1919 yılından Cumhuriyet'i ilan ettiği 1923'e kadar geçen kısa sürede, çok önemli devrimleri hayata geçirdiğini söyledi. Üstelik bunu 7 düvele karşı savaşırken ve millet iradesini arkasına alarak yaptığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak halkın iradesini kurtuluş mücadelesine katan bir lider. Bunun önemini çocuklarımıza, gelecek kuşaklarımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor. O, kısacık ömründe bir anını bile boş bırakmadı. Hasta olduğu o son günlerinde bile Hatay'ın anavatana katılması için uğraştı. İşte lider olmak işte böyle bir şey” dedi.

Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak O'nun izinden gitmeye çalıştıklarını belirterek, “Kompozisyon yarışmasını da bu amaçla düzenliyoruz. Katılan öğrencilerimizi ve onları destekleyen eğitimcileri, ailelerini yürekten kutluyorum. Bir kez daha Ulu Önder Atatürk'ün anısı önünde saygıyla, sevgiyle eğiliyoruz. O'nun ilkelerine, dünyaya bakış açısına sahip çıkmak hepimizin görevi olacaktır” diye konuştu.

Törende söz alan Seçici Kurul üyeleri Yunus Bekir Yurdakul ve Hakkı Karadeniz de, katılan tüm öğrencilerin, yazdıkları kompozisyonlarla Atatürk'ü yaşadıklarını ve yaşattıklarını vurguladı.

133 eser katıldı

133 eserin katıldığı yarışmada Seçici Kurul, Eğitimci Hakkı Karadeniz, Gazeteci Yazar Yunus Bekir Yurdakul, KARBEM Öğretmeni Halise Selvi Demir, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Mehmet Ali Çetin ve Yazar Özlem Sözbilir'den oluştu. Yarışmada birincilik ödülüne Şehit Komiser Abdullah Ortanca Ortaokulu 8/G Sınıfı’ndan Yağmur İnce, ikincilik ödülüne İyiburnaz Ortaokulu 7/E Sınıfı’ndan Öznur Karadağ, üçüncülük ödülüne Kazım Karabekir Ortaokulu 7/F sınıfından Egemen Çinici, Seçici Kurul Özel Ödülü’ne de Cemil Meriç Ortaokulu 8/E Sınıfı’ndan Cemre Kılıç değer görüldü.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Başkan Selvitopu'nun yanı sıra, Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ve Meclis Üyesi Ahmet Davulcu'yla Eğitimci Hakkı Karadeniz verdi. Başkan Selvitopu, Seçici Kurul üyelerine de doğa dostu sertifika sundu.

Daha sonra Yağmur İnce, 1.'liği kazandığı eserini katılımcılara seslendirdi.

Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Atatürk'ün “Nutuk” kitabı armağan edildi.

Editör: TE Bilişim