İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen 2’inci İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali tüm hızıyla sürüyor.  
 
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan gecenin açılış konuşmasını Festival Yönetmeni Vecdi Sayar yaptı. Vecdi Sayar konuşmasında, “ Geçen yıl Pandemi koşullarında başlattığımız festivalimiz artık çok daha sağlam ilerleyecek, büyüyecek. Bu gece olduğu gibi sinema salonlarımız dolacak. İzmir seyircisinin desteğiyle ve sahiplenmesiyle adından söz ettiren saygınlığa kavuşacak” dedi. İzmir’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılı nedeniyle festival programında 100 uzun metrajlı, 20 belgesel ve kısa metrajlı filme yer verilecek. 

Festival Yönetmeni Vecdi Sayar 2.İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’ne dair merak edilen tüm soruları Kandemir Medya’da sanatseverlerler paylaşacak. 

13 Haziran Pazartesi günü saat 10.40’ta Son Mühür Tv’de Ayşegül Koç’un sunduğu ‘’Gün Başlıyor’’ programına konuk olacak olan Vecdi Sayar programın ardından bu kez Radyo Ege’de saat 11.15’te Balamir Yıldız’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Balamir’le Yol Saati’’ programından seslenecek İzmirli sanatseverlere... 

Editör: TE Bilişim