Kış bitti dostlarım, geçen hafta 19-20 Şubat’ta havaya ilk cemre düşmüştü. Bu ilk müjdeydi. Bundan sonra iki cemre daha kaldı. 26-27 Şubat tarihinde suya düşecek ve son olarak da 5-6 Mart tarihinde de toprağa düşecek. Önümüz bahar, çiçekler açacak, her yer mis kokacak. Doğa uyanacak, yeni tohumlar toprağa kavuşacak. Bahar bütün renkleri ile şehrimize gelecek. Kışın uyuyan ağaçlar uyanacak ve çiçekler saracak dört yanımızı.

ZOR BİR KIŞ YAŞADIK

Zordu dostlarım. Hepimiz için zor bir kıştı. Sonbaharın son aylarında deprem, tsunami, sonrasında pandeminin ikinci dalgası, sel felaketi, hortum derken İzmir’imizin neredeyse her ilçesi çok zorlu günler geçirdi. Tam bitti derken, bundan başka daha ne olabilir derken daha da kötüsü oldu. Bazen sitem ettik, bazen isyan ettik, bazen en yakınımıza sarıldık. Bu kötü günleri hep birlikte aşmak için çabalıyoruz ve hiç yılgınlığa kapılmadan da devam edeceğiz. Koca kış sokaklar sessizliğe büründü. Birçok ocak söndü, dükkanlar boşaltıldı. Ekonomik kriz derinleşti de derinleşti. İnsanımız nefes alamaz hale geldi.

PANDEMİ ŞARTLARINI UNUTMAYALIM

Artık son cemre düştükten sonra daha güzel günlerin bizlerle olmasını canıgönülden istiyorum. 1 Mart’la beraber normalleşme için bütün ülke de vaka sayılarının hızla azalması gerekiyor. Ben okurlarıma normalleşmenin, pandemi şartlarına göre devam ettiğini unutmamalarını istiyorum. Hala vaka sayıları oldukça yüksek. Aşılama çalışmaları hızla devam ederken ne olur kimse çok rahatlamasın. Hastalık bitmiş değil, bir daha kapanmamak için çok sıkı sıkıya kurallara sadık kalmalıyız.

LÜTFEN KURALLARI ESNETMEYELİM 

Benim en büyük isteğim aylardır dükkanları açamayan binlerce esnafa, lütfen kuralları hiç esnetmeden uygulamanız yönünde. Çünkü kurallar esnedikçe hastalığın yayılma hızı da tüm dünyada artıyor ne yazık ki. Biz bir daha kapanmamak için çok net bir şekilde kurallara riayet etmeliyiz. Her açılış ve kapanış ekonomimize çok büyük zarar verdiği gibi insanlarımız da çıkmaza giriyor. Hatırlarsanız önceki normalleşme esnasında bir daha asla kapanmayız diyenler çoğunluktaydı. Sonra ne oldu 20 Kasım 2020’den bu yana kapalıyız. 100 günden bu yana kapalı olan binlerce işletme ve orada çalışan emekçi kardeşlerim hepinize, hepimize çok iş düşüyor.

Kuralların hiçbir şekilde esnetilmediği vaka sayılarının giderek azaldığı bir bahar diliyorum. İnanıyorum, bahar hepimize iyi gelecek. Cemre düştü ve ben son cemre düşerken sevdiklerim adına, bu zor günleri unutmamak adına ağaç dikeceğim. Geçecek dostlarım bu zor günler geçecek. Bahar gelecek ve içimiz ısınacak. Ruhumuza, canımıza her şeye iyi gelecek. Bu bahar başka bir bahar olacak. Her doğan güneş içimizdeki umudu büyütsün, yarınımız daha güzel olsun.