"Seviyorsanız koşun ardından
Beş dakika bile duracak zaman yok
Kırmadan, incitmeden
Sevin İnsanı
Kırmaya zaman yok
Çayınız bardakta soğumadan
İçin çayınızı hayat geçiyor
Yaşamamak yüreklere zarar…"
Can Yücel'in Ömür dediğiniz nedir ki? şiirinden bir bölümle başladım bu hafta... Şiiirleriyle anıtoruz ustayı... 
Zaman akıp gidiyor.  Bazen sevdiğimizi söyleyemeden yıllar geçiyor. İstemeden birilerini kırabiliyoruz.  Gönlünü almak ve özür dilemek lazım. Hayat çok kısa, arkamızda kırık kalpler bırakmamalı... 


BABAM... 
14 Ağustos 1945... Dünya, savaştan yeni çıkmış. Felaketlerin, korku dolu günlerin ardından doğan bir bebek... Barışın gelmesine sevinen babaannem, oğluna "Barış" ismini veriyor. İlk oğlu... Sıkı sıkı sarılıyor. Adı gibi, herkese barış, neşe, mutluluk getiriyor. Kültürpark'ta uçurtma uçuruyor, İzmir Fuarı'nda kayboluyor. Okuyor... Geziyor... Büyüyor. Kainatın en güzel kadını ile evleniyor. Sonra en önemli bir görevine kavuşuyor. Babam oluyor... Babalık zor zanaat,  kıymetini baba olunca daha çok anlıyorum. Her zaman yanımda olan, yaralarımı sarıp, dik durmamı sağlayan kahramanım.  Beni hatalarımla seven, iyi insan olmam için çabalayan dert ortağım.  İyi ki doğdun. Nice mutlu yıllara... İyi bir evlat, kardeş, eş, baba, dede oldun. Bana hayal kurmayı ve hayallerimin peşinde koşmayı öğrettin. İyiyi düşünüp, kötüye hazırlıklı olmamı öğütledin. Teşekkürler babam... Senden öğrendiklerimi çocuklarıma aktarıyorum. 

MUTLU YILLARA... 
14 Ağustos'ta, AK Parti'de 21 yaşına girdi...  20 yıldır iktidarda, babam ise 77 yaşını kutluyor.  50 yıldır başımın tacı... Öncesinde ben yoktum ki...

İZMİR BABASINI ANIYOR... 
İzmir Babasını, Sancar Maruflu'yu bir sene önce kaybetti. Şu an aramızda olsa hem 09 Eylül'ün 100.yıl etkinliklerinde hem de gemi protestolarında ön safhalarda yerini alırdı. Çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.  Çok sevdiği Payamlı Bardacık Festivali onun adına düzenlendi. 15 Ağustos'ta da Karşıyaka Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi'nde tören düzenlenecek.  Dr.  Uğur Oral'ın yazdığı İzmir Baba Sancar Maruflu kitabını mutlaka okuyun. Daima gülen yüzü ardında çektiklerini,  mücadelesini ve İzmir’in öyküsünü bulacaksınız. Onunla ne çok anım var.  Özellikle İzmir Fuarı gecelerinde mutlaka buluşurduk. Fuardan Yüzyüze programına konuk olur. Fuar coşkusunu anlatırdı. 

İHTİYAR DELİKANLI GELİYOR... 
02 Eylül'de kapılarını açacak olan İEF heyecanı tüm kentte yayıldı.  Oteller şimdiden dolu... Lozan kapısı önümde açılacak, Terra Madre Anadolu Uluslararası Gastronomi Fuarı bu yıl en önemli etkinlik... 10 gün sürecek fuarda yine birbirinden renkli gösteriler ve konserler yer alacak.  İhtiyar Delikanlı'yı yalnız bırakmayın. 

100.YIL... 
09 Eylül İzmir'in kurtuluşu...  Doğum günü...  100 yaşı çok özel etkinliklerle kutlanacak.  Gündoğdu meydanı'nda hava gösterisi,  kurulacak dev kuleden yansıtılacak görüntüler ve Cumhuriyet Meydanı'nda TARKAN konseri...  10 Eylül'de de etkinlikler devam edecek 11 sanatçıdan İzmir Türküleri konseri ve hatıra albümü... Ve sürprizler... Torunlarınıza anlatacağınız muhteşem günleri kaçırmayın. Bu kent 100 yaşını nasıl kutladı? Şahit olmanız lazım... 

BERGAMA SİZİ ÇAĞIRIYOR... 
Bergama Asklepion Antik Tiyatro'da, Evrim ATEŞLER yönetiminde, barışın ve dostluğun sesi yankılandı. İZBB MÜBADELE KOROSU, İzmir'in Başkanı Tunç SOYER himayelerinde, Adalar ve Tüm Balkanları kucaklayan özel repertuarı ile danslar eşliğindeki müzik yolculuğuna Bergama Asklepion Antik Tiyatro Yaz konseri ile devam etti.

SEV BENİ... HAYIR! 
Aziz Özuysal, Tolga Öz, Gürcan Koç ve genç yetenekler, Kabare Tiyatrosu ile karşınızda... Aşk ve sevgi üzerine hazırlanan skeçlerin ilk gösterimi İzmir'de gerçekleşecek.  Pazartesi akşamı Ayfer Feray Tiyatrosu'nda kahkaha ve alkış sesleri yankılanacak... Kabareleri özlemiştik.  

USTA GAZETECİYE VEDA... 
Hamdi ağabeyimi kaybettik.  Bir yıldız daha kaydı.  Benim için çok özeldi.  Bir çok kişiye mesleği öğreten, dokunan, gözleriyle konuşan bir yapısı vardı. Bu mesleğe başlamadan önce yabancı dil eğitimi veren bir şirkette yöneticiydim. O yıllarda yeni yıla girerken, sevdiklerine kart gönderilirdi. Ben kısa bir mektup hazırlamış İzmirli gazetecilere göndermiştim. Gönderdiğim yılbaşı tebriğine köşesinde yer vermişti. Çok sevinmiştim. Yazılarını severek okurdum. Kader beni bu mesleğe itince dost olduk. Hayranı olduğunuz kişiyle, her hafta Ege Tv'de katıldığı "Haftalık" programı öncesi, sohbet etmek paha biçilmez, unutulmaz...  Nur içinde yat... Dostların yaptıklarını unutmayacak... Güzel anılarla anacağız seni... 

ERGÜR BABA, SEVİM ANNENİN YANINDA... 
İzmir’in dev yüreği Erhan Gölbey'in babası Ergür Babayı sonsuzluğa, Sevim annemizin yanına uğurluyoruz. 15 Ağustos Pazartesi Hacı Arif Küçükdoğan Camii ikindi namazına müteakip,  Yukarı Narlıdere Mezarlığında toprağa verilecek.  Allah rahmet eylesin. 

DÜĞÜNLER... 
Yaz ayları, düğünlerle renklenir. Ayşe-Nejat Özden çiftinin oğlu Nihat'ın sünnet düğünü vardı.  Kemalpaşa Meclis Üyesi Nejat Özden'in sağ kolu,  annesinin gözbebeği büyüdü adam oldu... Melike ve Oğuzhan evlendi. Tülay- Dursun Saymaz'ın oğlu Oğuzhan ve Hava- Yücel Çakmak çiftinin kızı Melike'nin nikahını Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya kıyarken,  Mehmet Ali Çalkaya şahitler arasındaydı. 

SPORUN İÇİNDEN... 
SON MÜHÜR'de Salı akşamları Sporun İçinden zamanıdır. Saat 20.00'de Deneyimli Televizyon Gazetecisi Ali Kumral ve Usta Yorumcu Can Erbağ uzman konuklarıyla karşınızda olacak.  İlk bölümde Yalçın Koşukavak'ı ağırladık.  Bu hafta da Altay'ın Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu bizimle olacak... Kamera arkasında da bir ordu var adeta... Hakan Lafçıoğlu,  Cengiz Yanaroğlu,  Sinan Habiboğulları,  Yaren Karaaslan...  Hadi Son Mühür YouTube sayfamızdan ilk bölümü izleyin.

AÇIN RADYONUZUN SESİNİ... 
RADYO EGE'de şarkılar sizin için...  Bodrum'dan Melahat, Denizli'den Serhat,  Aliağa'dan Ferhat,  Seferihisar'dan Nezahat, Çeşme'den Nihat.  Urla'dan Nedim istemiş. 9 Eylül'de İzmir'de sahne alacak TARKAN söylüyor. Yap bi güzellik... 

"Koyunca geceleri başımı yastığa
Uyku düşman kesiliyor bana
Paramparça dağıldım
Toplayamadım bir daha
Olamadık ki hakim şu dilimize
Gölge ettik saadetimize
Gittin ya öfkenle kol kola
O an yıkıldım yere
Sen de üzülüyorsun biliyorum
Pişmansın ama
Geri adım attıramıyorsun gururuna... "

DAİMA GÜLÜMSEYİN...