Maalesef 2022 yılının ilk ayı da çok parlak geçmedi. Ülke genelinde halkımız, kare asın etkisinde kalmış durumda… Doğal afetlerle boğuşma, korona ile mücadele, ekonomik kriz ve siyasal çekişme … 

Doğal afetler…

Ülke geneli kar ile boğuşmaya devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere her yer bembeyaz. Bir tek İzmir’e kar yağmadı. Buraya da soğuğu yansıdı. Yağan kar özellikle İstanbul’da yollarda araçların mahsur kalmasına neden oldu. Bazı kendini bilmez kişiler mağdur insanlara 2- 3 kat fiyatla konaklama ve yeme içme bedelleri aldı. Belediye erzak dağıttı ama yetmedi… Sel, hortum, tsunami, deprem, yangın gibi doğal afetleri atlatan vatandaşlarımız kar ile mücadeleden de galip ayrılacaktır.

Korona ile yaşam…

Soğuk havalarda korona ile yaşam daha da zor oluyor. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi kış hastalıklarına çok benzer hale gelen yeni varyantlar insanları daha tedirgin etmeye başladı. Hapşırana “Çok yaşa!” demek yerine “Test yaptırdın mı? Aşıların tam mı?” demeye başladık. Rakamlarda korkulacak boyutlarda… Dünyada da böyle bir taraftan kısmi kapananlar, bir tarafta yeni açılımlar üretenler var. Biz yine tedbiri elde tutarak hijyen, maske, mesafe kurallarına uyarak yaşamaya devam ediyoruz.

Ekonomik Kriz…

Yılbaşına mutlu ve umutlu giren ülkem; ilk dakikalarda gelen köprü, akaryakıt, doğalgaz zamlarıyla şok olmuştu. Bir de %120 gibi akıl almaz bir elektrik zammı herkesin belini büktü. Biz televizyon ve radyo yayıncısıyız en önemli giderimiz elektrik, tam yeni yatırımlar yapmayı planlarken, bu hesaplarımızı altüst etti. Sanayiciye uygulanan 3 gün zorunlu enerji kesintisi üretime darbe vurdu. Pazardaki rakamlara bakacak olursak, Biber 25 TL, Kabak 22 TL, Domates 10 TL, Salatalık 14 TL … Bu fiyatlarla file doldurmak mümkün mü? Markette daha da pahalı… Hayat zorlaşıyor, mutfakta kriz daha da büyüyor.

Siyasal çekişme…

Siyasetin dili seçim tarihi yaklaştıkça daha da sertleşiyor. Siyasi üslup, biraz daha saygılı olmayı gerektirir. Gençlere kötü örnek olan liderlerimiz, siyasetten uzak bir nesil oluşmasına neden oluyor. Ulusalda yaşanan çekişme, yerel yönetimlere de yansıyor. Biraz hoşgörü gerek…

Yılmak yok! Yola devam…

Bizler, bu kare içine sıkışmış halkımızı bir nebze olsun aydınlatmaya çalışıyoruz. Genç ve tecrübeli arkadaşlardan oluşan ekibimizle emin adımlarla yürüyoruz. İki yıl önce yola çıktığımızda bize 3 ay ömür biçenler oldu. Dedikodu yapanlar, bizim başarılı olamayacağımıza inananlar çoğunluktaydı. Kulaklarımı tıkadım, ekip arkadaşlarıma güvendim. Bir başarı öyküsü yazmaya başladık. Unutmayın dünyada gördüğünüz her büyük başarının temelinde hayal vardır. En büyük çınar bir tohumda, en büyük kuş bir yumurtada gizlidir. Hayal ettiğimiz yolun daha başındayız.

KALT’da iki muhteşem gece…

4- 5 Şubat tarihlerinde elektronik müziğin iki dev yıldızını İzmir’de ağırlayacağız. Bunlarda gelecekteki organizasyonlarımızın temelini oluşturacak. Maksim Dark 4 Şubat Cuma, Olıver Huntemann 5 Şubat Cumartesi  Kalt sahnesinde… Kaçırmayın!