Kadim bilgeliklerin iki yolunu birlikte sentezlediğim AstroEnneagram, KuantumAstroloji ve kuantum felsefesi ile ; "kişiliğin, ruhun ve yaşamın "hem - hem" matematiğidir."

Hem Astroloji hem Enneagram'ı birlikte yorumlar.

Enneagram; kişilik çekirdeği hakkında bilgiler verirken, bunu astroloji ile hemhal etmek, oldukça düşündürücü ve karmaşıktı. 

Dünya litaratürünü incelediğimde, yapılan bir iki küçük araştırma ve denemelerde; sentezleyen kişi ya astroloji ya da enneagramı bilmiyordu. Bu şekilde kanaat getirerek, her iki bilgelik yolunu da yeniden birlikte sentez olarak incelemeye başladım, oluşturduğum okuma yönetemi ya da yol haritası, bugüne kadar tam isabet olarak geri dönüş verdi, vermeye devam ediyor.

Astroenneagram fikri; Ata'mın kişilik çekirdeği üzerine gelişmişti. O dönemlerde henüz Atatürk'ün astrolojik haritasını retrfiike etme arzum, fikir bazında ve henüz soyuttu.

(Atatürk'ün retrifike ettiğim haritasında Pluton'u 26° Boğa Burcu ve Algol kavuşumlu, 

Ay - Uranüs kavuşumuna ise ( 2. evinden, 6.evine Boğa - Başak arasında, 108° lik karmik açısı vardır. )

Pluton; en basit haliyle anlatabileceğim; 

varlık - yokluk algısıdır. 2. Evindeki Boğa Pluton'u, yokluğun varlığı dediğimiz zaman; 

" Topraklarımız varlığı, fakat düşman işgalinde olan yokluğu, (1.600.000 kilometrekareye yakın toprak kaybımız oldu, 33 yıl hüküm süren son padişah döneminde)

"Topraklarımızda zengin kaynaklarımızın olması, fakat kıtlık ve yokluktan harap olmuş millet," ...

(Pluton kollektif gezegendir, dolayısı ile kollektif zamanı ve zamanın enerjisinden aldığımız etkileri de anlatır)

Hem topraklarımızın, hem de para, yaşam özgürlüğümüzün yokluğundan, bu yoktan varoluş yolculuğunu ateşleyen kıvılcım olan Atamızın Kahramanlık serüveninden Pluton'u ile  bahsetmek mümkün. Ayrıca, Algol'ün kafa kopartan etkisi ve gücünü de padişahlık rejimini kökten keserek, ilelebet yaşayacak olan, kurduğu Cumhuriyet ile görmek mümkün.

İşte Enneagramda Tip 8 olarak tanımlayabileceğimiz çekirdek kişilik yapısının altında, böyle bir güç bulunmakta ve bu sebeple Atamız da, bu plutonik gücü ve kişiliği sebebi ile Tip 8 olarak sentezlenmektedir. Astrolojik olarak bir haritayı incelediğimizde, haritanın en derin ve güçlü enerjisi, mutlak dönüşümü, karmik sınavların göstergesi de Pluton'dur.

Darma noktasını da sabit yıldızlar ve karmik olarak incelediğimizde ( haritada Pluton'un tam karşısı 180°si, darma noktasıdır); akrebin üçlemesindeki ;

Zuben el Genubi; Akrep-Akreptir, 

Zuben el Schemali; Yılan-Akreptir, 

Zuben Elakrab da Kartal-Akreptir.

Zebun Elakrab'ı yani "kartal akrebi" görmekteyiz.

Bu yıldız, yeniden doğmaktadır ilgili "karar" yıldızıdır. Kartalın hikayesini biliyor olduğunuzu düşünüyorum. Çerokiler (Cherokee), Navajolar arasında çok sevilir ve büyük şamanın ruhunun yeniden doğuşu anlamına gelir. Kök karmanın 3. iyi yıldızı. Artık problem ve acılardan kurtulup daha iyi bir noktaya gelmeyi temsil eden bir özelliği vardır. " Akrep makası, kartal pençesi" de denilir. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Zerzevan'daki Mithras tapınağı ile ilgili yapılan kazı çalışmalarında bulunan, bütün dünyayı şok eden, Amerikacan Eagle denilen, Amerika'nın kuruluş sembolizmasında yer alan bir semboldür.

Önemli Not :

Ata'mızın, darma noktası da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş kararı olarak 8. evinde (ölüm, transformasyon, küllerinden yeniden doğmak) tezahür etmiştir. 8. ev hastalıklarla ilgili konuyu da anlatmaktadır, o dönemlerde ülkemizin yönetimi ile ilgili tüm dünyada bilinen "hastalıklı" tabiri de, "küllerinden yeniden doğmakla" değişmiştir. Daha fazlasını anlatmama gerek var mı ?

Evet, nereden nereye ...

Evren'de her şey birbiri ile bağ kurmakta ve etkilemektedir. Bu sebeple, Enneagram ve Astroloji' de bu etkileşimin izlerini bariz taşımaktadır. 

Enneagram bilmeyen, merak eden veya biraz araştırmış olanlara; Astroenneagram sisteminin de fikir annesi ve tasarımcısı olarak, Tip 8'i astrolojik olarak yorumlamaya çalıştım. Elbette,  mafyatik, kara güç ve kaba güçten de bahsetmek mümkün. Her enerjinin, sembolizmanın, gerçekliğin ve kişilik çekirdeğinin olumlu olduğu kadar olumsuz özellikleri de mevcuttur. Burada, #vedikastroloji nin ana felsefesi olan "Guna"ları anlamak gerek diye düşünüyorum. Bu makalemde, Ata'ma saygımdan, bugünkü olumsuz loderlik örneklerini belirtmeyeceğim. 

Bir insanın, bir toplumun veya bir yönetimin eline güç fırsatı geçebilir. Bu kainatta mümkündür. Önemli olan, gücü nasıl kullandığıdır. Her ne kadar yargısız bir şekilde Hitler'in de Tip 8 olduğunu belirtsekte,  Atatürk'ün darma noktasının bulunduğu alanda, kendisinin Pluton' u bulunmaktadır. O da herkesin tanıdığı bir dünya lideridir. 

Burada 8.ev ve Tip 8 bağlantısına da vurgu yapmış oldum, fakat herkeste bu şekilde olmayacaktır. Bu insanlar, kollektif karmanın yaşam ve ölümüne etki ettikleri için böyledir. 

Dolayısı ile Atamızın 2. evindeki Pluton yaşatmak, Hitler'in 8. evindeki Pluton öldürmek için çalışmıştır. 

Beşer plandan çıkıp, külli iradeyi anlamaya başladığımızda; 

Kozmik Karma'da bunların ikisi de yaşama hizmet etmek için bütünlük oluşturmuştur.

Ez Cümle, her ikisi de Enneagram'da Tip 8'dir.

Atatürk'ün böyle mükemmel çalışan haritasını retrifike etmek ve Astroloji & Enneagram'la sentezlemek; 

9.evinde, balık burcunda ve 4° orb (kökler,  karma) ile, Venüs kavuşumu olan ve Venüs'ün yücelim derecesi; 27° balık olan kişisel darma noktamda bana nasip olmuş,  edilmiştir...

Evet, Ata'mın liderlikle ilgili bu güzel, motivasyon edici sözleri ile hepinizi selamlıyorum.

"Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin."

Biz senin yokluğunun üzüntüsünü değil, ebedi varlığının sevincini yaşıyoruz.

Aysel Yıldızbakan 

Astrogenomolog