Bir zamanlar fuar döneminde, 1976-1977’lerde İzmir, bütün ünlülerin sinema filmlerini çektikleri doğal film stüdyolarıydı. Bu zamanda bir ara kaybettiğimiz bu özellik bu günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sayesinde yeniden hayat buldu. Birçok film şirketi artık İzmir’i seçiyor. İstanbul’un güzellikleri şehrin yapılaşmasıyla kaybolup gittiği için kalabalık bir şehir olmasından dolayı çekimlerin zor, güç şartlarda ve istenilen mekanda yapılmamasına sebep vermektedir.

İZMİR FARKI ORTAYA ÇIKIYOR

Bundan dolayı İstanbul’daki film şirketleri değişik illeri, ülkemizin nadide yerlerini tercih etmeye başladılar. Özellikle her türlü şartta uygun olan İzmir’imiz tarihi, güneşi, denizi, dağı ve özellikle sıcak İzmir insanının misafirperverliği film yapımcıları için İzmir’in tercih edilmesine sebep oluyor. Bunlara bir de sanata, şehrin gelişmesine, şehrin güzelliklerine ve tüm Türkiye’nin tarafından görülmesini sağlayan bir belediye başkanı olunca İzmir, filmcinin gözünde bambaşka bir çehreye kavuşuyor. Başkanın belediyece yapmaya çalıştığı İzmir’i herkese tanıtmak isteme arzusu ve çalışması iş adamlarının desteğiyle daha da büyüyecektir. İzmir’deki birçok firma reklam tanıtımları konusunda İstanbul’daki firmaları seçmektedirler.

İSTANBUL'DAKİ FİRMALARIN ÇOĞU İZMİRLİ 

Oysaki İstanbul’daki birçok firmayı biliyoruz ki İzmir’den İstanbul’a yerleşmiş reklamcıların kurduğu firmalardır. İzmir’deki birçok sektördeki firmalara güvenilmesi, bunların da İstanbul’dakiler kadar profesyonel iş yapacakları gözden kaçırılmamalıdır. Ben İstanbul’da 20 sene filmcilik yaptıktan sonra İzmir’e döneceğimi açıkladığımda İzmirli İstanbul’a yerleşen yapımcılar İzmir’de bu işin yapılamayacağını lojistik olarak ekip, ekipmanın ve destek veren firmaların olmadığını benim boşa kürek sallayacağımı söylemelerine rağmen ben 4 yıldır bu işin İzmir’de yapılacağını göstermek için çaba harcıyorum. Yalnız sevindiğim nokta veya kendimi şanslı olduğum konu bugüne kadar ki belediye başkanlarına haksızlık olmasın ama Tunç Soyer’in sanata verdiği desteğin farkı da var. Belki bu dönemde İzmir’de sanatçılık yapmaya çalışan bizler şanslıyız.

'İZMİR'İ YALNIZ BIRAKMAMAYA KARAR VERDİM'

Ben de sanatı ve sanatçıyı İzmir’de yalnız bırakmamaya karar verdim ve İzmirli’nin sanat camiasında farkı her zaman olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. İzmir halkı, düşüncesiyle örf ve adetleriyle sanata bakış açısıyla sanata ve sanatçıya verdiği destekle güncel yaşantısındaki çevresine gösterdiği saygı ile İzmirlinin farkını her zaman ortaya koymuştur. Sevgice kalın…