Tunç ERCİYAS-Son Mühür-

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasının açılışı için İzmir’e geldi 


İnce’ye İzmirlilerin gösterdiği yoğun ilgi ve olumlu tepkiler dikkat çekti.
 İl Başkanlığı binasının açılışı için gelen İnce, yaptığı konuşmada muhalefeti sert bir dille eleştirirken, tüm muhalefet partilerine alternatif olduklarını ifade etti. Tek başına iktidar mesajı veren İnce, “Yarım bıraktığımız işi tamamlayacağız” dedi.

Alana gelir gelmez vatandaşları maske ve mesafe konusunda uyaran İnce, AK Parti’nin kongrelerine gönderme yaparak “Lebalep açılış olmasın” dedi.

ŞAHİN MEMLEKET PARTİSİNE GEÇTİ...

“20 senedir şanıyla Menemen’i yöneten, gerçi daha sonra AK Parti’ye kaptırdılar ama… 20 sene Menemen’i şanıyla yöneten Tahir Şahin’e de rozetini takıyorum burada” diyen İnce, Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’e parti rozetini taktı.

BÖYLE SİYASET OLMAZ... 

Kendisine sıkça yöneltilen “Neden parti kuruyorsunuz” sorusuna muhalefete iktidar üzerinden sert eleştirilerle yanıt veren İnce, “Türkiye’nin ekonomisini 19 yılda batırdılar. Tarımını çökerttiler, 41 ilde kuraklık tehlikesi var. Hükümetten ses yok. Yüz yüze eğitimi beceremiyorlar uzaktan eğitimi de beceremiyorlar. Memleketin durumu bitmiş, tarımı, eğitimi çökmüş. Dükkanlar kapalı. 19 yıldır memleketi yönetemiyorlar. Muhalefet de kendi elindeki oyları AKP’ye veriyor. Yargı, Türkiye’nin en sorunlu kurumu. Yargıya güven dip yapmış. Kimse görmüyor. Hakimler ve savcılar bile yargıya güvenmiyor. Böyle bir ortamda iktidarla anlaşıyorsun 13 üyenin bir tanesine tav oluyorsun. Şimdi sen bu yargıyı, yargının bu durumunu meşrulaştırmış oluyorsun. Bir hemşerini HSK üyesi atayacağım diye yargıyı toptan AKP’ye veriyorlar. Kendine güvenmiyorsun. Böyle siyaset olmaz” dedi.

MEMLEKET PARTİSİ HERKESİN... 

Mevcut partilere güçlü bir alternatif oldukları mesajını veren İnce, mecburiyetten ya da kararsızlıkla bir partiye veren seçmelere seslendi ve şunları söyledi; “İşte böyle bir ortamda 20 yıldır AK Partiye oy verip bugün ‘Yeter artık bunlara oy vermeyeceğim ama elim diğerlerinde de gitmiyor’ diyenlere sesleniyorum. Senin yerin tam Memleket Partisi gel buraya gel. ‘Biz atadan Atatürkçüyüz. CHP’den başka partiye oy vermeyiz. Özellikle İzmir’de çok var bu. ‘Memnun değilim ama AKP mi gelsin?’ diyenler var. Senin yerin tam Memleket Partisi tam burası. ‘Ben ülkücüyüm. Ama bu MHP’yi Erdoğan’ın peşine taktılar. Ne yapayım elim diğerlerine  de gitmiyor’ diyorsan senin geleceğin yer Memleket Partisi. Ben hakilaten ülkücüyüm. Eşim Ülkü Hanımla geldim... Ben ‘CHP’ye kızmıştım. İYİ Parti’ye gittim’ Boşlukta kalma güzel kardeşim . Senin de yerin burası. ‘Ben HDP’ye oy veriyordum ama HDP Türkiye partisi olamıyor’ diyorsan gel kardeşim senin yerin Memleket Partisi . ‘Sandığa gitmiyorum’ diyorsan, umutsuzsan gel umutlarını tazele, gel Memleket Partisi’ne.”

SİYASETE MİZAHI GETİRECEĞİZ... 

Birliktelik ve siyasette yeni bir anlayış mesajı veren İnce, “Bunu birlikte başaracağız. Türkiye’nin bu kötü gidişine birlikte el koyacağız. Meydanlarda kavga etmeyeceğiz. Savaşa girmiyoruz biz seçime gidiyoruz. Siyasetin dilini değiştireceğiz. Siyasete zekayı mizahı ve nezaketi getireceğiz . Akıllı telefonlar vardı biz şimdi akıllı siyaset yapacağız” diye konuştu.

İNCE’DEN 3H FORMÜLÜ...

Mevcut iktidarın yurt dışı bağlantıları örneği üzerinden Memleket Partisi’nin farkını anlatan İnce, “Bizim diğerlerinden farkımız ne? Bizim bir ayağımız Ankara’da diğer Washington’da değil, Tahran’da da, Moskova’da da değil. Aklı, yüreği, beyni gönlü Ankara olanlarız biz. Bizim partimize destek olanlara sesleniyorum. Birinci şartımız asla sosyal medyada kimseye hakaret etmeyeceksiniz, kimseyi ötekileştirmeyeceksin. Ülkenin mahkemeleri var. Hakaret eden varsa dava açarız. Bizim birinci sloganımız Mavi. Yani önce memleket. 3 tarafı denizlerle çevrili bu memleketi baş tacı yapacağız. Sonra bu memlekete adalet lazım. Adalet yetmez. Vicdan da lazım. Yani millet açlıktan ölürken Saray’da oturmak hukuka uygun olabilir ama vicdana uygun değil. Ve herkesin bir işi olacak. Bunu birlikte sağlayacağız. İkinci sloganımız, diş bilemiyoruz, iş biliyoruz. Biz işi biliyoruz bu ülkeyi adam gibi, namusluca, hukuka uygun bir şekilde yöneteceğiz. Bizim sloganımız belli. Birisi 3H. Biz huzur vaat ediyoruz. Hakkaniyet vaat ediyoruz ve biz millete hukuk vaat ediyoruz. Bağımsız, tarafsız güvenilen saygı duyulan bir hukuk. Cumhurbaşkanlığı kapmayasında söylemiştim. Dolar 8-10 lira olur Erdoğan seçilirse demiştim. Oldu. İleride 5-10 sene sonra çocuklar iş bulmaya gittiklerinde soracaklar ne zamandan mezunsun. Pandemi döneminde mi? Öyleyse işe almayacaklar. Çünkü kayıp bir nesil geliyor. Bu beceriksizler çocuklara internet veremediler. Çocukların elinde bilgisayar yok. Becermedi beceriksizler bunu. Size İzmir’den söz veriyorum Memleket Partisi iktidarında bütün öğrenciler internete hızlı ve ücretsiz ulaşacak ”dedi.

10 BİN DOLAR... 

Son günlerde ülke gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına da üstü kapalı değinen İnce, partisinin milletvekillerinin 10 bin dolar maaş alan siyasinin tespiti için verilen önergeye destek olmaya davet eti ve “Türkiye’nin haline bakın. Mafya yargıya yol gösteriyor 10 bin dolar maaş alan siyasetçiler var. Ben İzmir’de bir kez daha sesleniyorum. Bizim 3 milletvekilimiz var. Bir önerge verdiler 20 imza lazım işleme girebilmesi için. Şimdi o meclisteki bütün partilere sesleniyorum. Temiz siyaset istiyorsanız gelin Saray’dan para alan şerefsiz kim onu bulalım. Siz yalancı değilseniz buraya imza atarsınız. Mafyadan 10 bin dolar maaş almak şerefsizliktir. Saraydan para alıp parti kurmak da insanlara iftira atmak da şerefsizliktir. Koltuğa yapışıp oradan insanlara iftira atmayacaksın. Biz kimiz? Biz itaat etmeyip itiraz edenleriz. Biz özgürlüğü, demokrasiyi, hukuku seçenleriz. Biz memleket parti olarak kenara çekilip maaşını zıkkımlanan insanlar olmayacağız. Mücadele edeceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Sadece muhalefet ve eleştirmek değil. Zaman zaman yol da göstereceğiz. 

DIŞ BORÇ... 

Bakın dolar 10 kuruş arttığında dış borcumuz 45 milyar dolar artıyor. Şakası yok bunun. Erdoğan’ın bir faiz takıntısı var. O takıntıdan kendin alamıyor. Merkez Bankası ‘Başkanım’ diyor ya.. o M harfi Türkiye’ye milyarlara mal oluyor, sırf egosu için Başkanım derken sanki ilçe başkanını kast ediyor. Merkez Bankası tarafsız ve bağımsız olmalı. Eğer dış yatırımcı Merkez Bankası’nın tarafsız olmadığına inanırsa senin ekonomin düzelmez. Sırf Erdoğan’ın egosu tatmin olsun diye milyarlar kaybediyoruz. Ey Erdoğan san sesleniyorum. Eğer faizin düşmesini istiyorsan, döviz çıksın istemiyorsan üretimi artıracaksın, riskleri azaltacaksın ve hukuk devleti olacaksın. Bunu yapmazsan faiz düşmez” diye konuştu.

İNCE'DEN 3D VE 3B...“

3H’yi anlattım. Bir de 3D projemiz var. Dürüst devlet. TÜİK ile güvenilen devlet. Enflasyon oranını açıkladığında insanların inanacağı bir devlet. Denetlenebilir bir devlet ve dijital bir devlet. Diğer projemiz 3B. Birincisi barışacağız. Nasıl? Alevi ve sünniyi barıştıracağız. Haksızlığa uğrayanların hakkını teslim edeceğiz Türk’le Kürdü barıştıracağız . Madenciyle çevreciyi barıştıracağız. Biz Mandıra Filozofu gibi mi yaşayacağız, yoksa bu mikrofonu kullanacak mıyız? Telefon, kamera, uçak istiyorsak o maden çıkacak. Peki düzgün çıkarmanın yolu yok mu? Var. O zaman sloganımız o maden çıkacak o çevre korunacak” ifadelerini kullandı.

% 90 MAKUL ÇOĞUNLUKLA BULUŞTURACAĞIZ...

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programı üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt veren İnce, ülkenin sorunlarına bütüncül bir yaklaşım sergileyeceklerini ifade etti ve “Geçen akşam bir TV kanalında ana dilde eğitimi sordular Benim söylemediğim lafları eğip büküp başlık atıyorlar. Cahil adamlar. Cahil olunca çok zor. En okumuş halleri yani. Şunu demişler. Ana dilde eğitim pedagojiye aykırı. Böyle bir şey yok. Ben anlatayım. Memleket Partisi’nin ideolojisi ve felsefesi nettir. Diyarbakır’da ne konuşursan İzmir’de Rize’de de onu konuşacaksın Bizim siyasetimiz öyle olacak Eğitimciler der ki; ‘Çocuğun üstün yararı’ Yani evinde konuştuğu dil mi çoğunluğunda konuştuğu dil mi? Hangisiyle matematik öğretirsen çocuk daha iyi anlar? Benim dediğim bu eğitim. Bunu siyasetçiler tartışmasın. Pedagoglar, eğitimciler tartışsın. Bunu söyledim ben. Türkiye’de 2 kesim var. Yüzde 5 bu tarafta yüzde 5 diğer tarafta. Biri PKK’ya terörist diyemeyenler. Öbürü de Kürtleri tanımayıp çağ dışı yaşayanlar. Ama yüzde 90 makul bir çoğunluk var İşte biz Türkiye’yi o yüzde 90 makul çoğunlukla buluşturacağız. Eğer iki taraftaki yüzde 5 de bana karşı çıkıyorsa demek ki biz doğru yoldayız. Biz hiçbir problemi şehirlere göre konuşmayacağız. Biz bu ülkede özgürleşeceğiz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.

YARIM BIRAKTIĞIMIZ İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ... 

Son olarak cumhurbaşkanlığı adaylığıyla başlayan işini tamamlayacağını söyleyen İnce, sözlerini şöyle sonlandırdı;  “Bugün ilk il binasını açıyoruz. Önümüzdeki haftada Van, Ağrı ve Erzurum binalarını açacağız. Ardından İstanbul’u açacağız. Bizim 10 günde 48 ilde örgütümüz var. Yaz sonunda göreceksiniz. Bir yaz sonuna bakın bir de yol başına bakın. Birinci parti nasıl olunur herkes görecek. Bu milleti 19 senede canından bezdirdiler. Doları 3 katına çıkardılar borcu artırdılar, tarımı çökerttiler, eğitimi bitirdiler, umutları bitirdiler. Gençler gelecekten umutsuz. Biz bu umutları yeniden yücelteceğiz. 2018’de Edirne’de ilk mitingimi yaptığımda daha yerine oturmamıştı her şey. Arkadaşlar 10 gün sonra göreceksiniz demiştim. Bu sefer yarım kalan işimiz tamamlayacağız hep birlikte. Memleket Partisi İzmir İl Binamız vatana, millete, hepimize hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim