TGF Kurucu Başkanı, İGC Onursal Başkanı, gazeteci ve yazar İsmail Sivri ölümünün 15'inci yıl dönümünde Alsancak'taki heykeli başında anıldı. İGC Başkanı Gappi, “Bizler onun öğrencileriyiz. Özgür gazetecilikten taviz vermeyeceğiz” dedi  

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı, gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 15'inci yıl dönümünde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki heykeli başında düzenlenen törenle anıldı. Törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC yönetim kurulu üyeleri, Sivri'nin ailesi, sevenleri ve çok sayıda meslektaşı katıldı. Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, merhum İsmail Sivri'ye 'hocam' diye hitap ettiğini söyleyerek, Sivri ile yaşadığı anısını paylaştı. Gappi, “Milliyet Gazetesi'nde çalışırken zaman zaman elinde bastonuyla gelirdi. Bir gün, geldiğinde arkadaşlar ‘hoş geldin’ dedikten sonra işlerinin başlarına geçti. İşim olmasına rağmen onu yalnız bırakmadım, epey sohbet ettik, sonra giderken kapıya kadar uğurladım. Tam giderken, kulağıma doğru fısıldadı; 'Onlar gazetecilik yaptıklarını sanıyorlar ama asıl gazeteciliği sen yapıyorsun. Neden mi? Aslında ben bir bilgi kaynağı, haber kaynağıyım. Çevresi olmayan, sosyal hayatın parçası olmayanlar kesinlikle iyi gazeteci olamazlar ancak teknik adam olurlar' demişti” ifadelerini kullandı.  

'TAVİZ VERMEYECEĞİZ' 

Türkiye'de gazeteciliğin git gide daha da zorlaştığını ifade eden Gappi, Sivri'ye hitaben şunları söyledi: “Maalesef kendisine bu yıl da iyi haberler veremiyorum. Üstelik her şey daha şiddetli şekilde kötüye gidiyor. En ağır bedeli hala basın sektörü ödüyor. En zor koşulları hala meslektaşlarımız yaşıyor. Tahakkümler daha da can acıtıcı hale geldi. Dört bir yandan üzerimize tebligatlar yağdırıyorlar.  Basın özgürlüğü adına sesini çıkaranın sesini kesmeye çalışıyorlar ama biz İsmail Sivri'nin öğrencileriyiz. Her zaman her yerde söylediğim gibi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Hasan Tahsin’in mirasçısıyız. Sözle değil, yürekle basın özgürlüğünün savunucularıyız. Özgür basından, fikir hürriyetinden, objektif habercilikten taviz vermeyeceğiz.” 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da, “İsmail Sivri, çok değerli çalışmaları olan bir kişiydi. 'Tonton dede' tarifi yapıldığı zaman, akla ilk gelen isim; İsmail Sivri'ydi. Çok sevecen, çok iyi ve iyi gazeteciler yetiştirmiş biriydi. Kendinden sonra gelen gazeteci arkadaşlara da yol gösteren bir kişilikti. Kendisini saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.  

‘ÇOK KIYMETLİ BİR İNSANDI’ 

Törene katılan Konak Belediyesi önceki dönem başkanlarından. Gazeteci Erdal İzgi, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne ve yönetim kurulu üyelerine, bu anma törenini her yıl düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum. Keşke gazetecilik bu duruma gelmeseydi de, o da rahat uyusaydı” dedi. İsmail Sivri ile dostluklarını hatırlatan gazeteci yazar Okan Yüksel de, “Bugün İsmail Sivri günü. İsmail Sivri denilince, sevgi, saygı, yanardağ gibi dostluk, tepeden tırnağa adamlık aklıma gelir. Sivri, öldükten sonra ölümsüzlük şerbeti içmiş kişilerin en ön sırasında yer alır” ifadelerini kullandı. İsmail Sivri'nin yeğeni Aslı Mergen de, “Dayımla gurur duyuyorum. Çok kıymetli bir insandı. Bize hep örnek oldu. Sizlerin huzurunda ona sevgilerimi gönderiyorum” şeklinde konuştu. Törende, Konak Belediyesi tarafından lokma dağıtıldı. Anma töreni, Sivri'nin anıt heykeline karanfil bırakılmasıyla sonlandırıldı. 

Editör: TE Bilişim