İzmir basınının güçlü kalemi Hamdi Türkmen için ilk tören İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin merkez olarak kullandığı Havagazı Fabrikası’ydı. Uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşen duayen gazeteci Hamdi Türkmen’i son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı.
Cumartesi gecesi hayata gözlerini yuman Türkmen için bugün ilk tören İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Havagazı Fabrikası’nda bulunan bürosunun önünde gerçekleştirildi. Törene Türkmen ailesi başta olmak üzere İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile meslektaşları yer aldı.
İGC'deki programın ardından Türkmen'in naaşı Göztepe Spor Kulübü'nde tören düzenlenmek üzere yola çıkarıldı. Göztepe'deki programın ardından Küçükyalı’daki Hamidiye Camiisi’nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Türkmen, Karabağlar Paşa Köprüsü Mezarlığı’nda defnedilecek.


HAMDİ TÜRKMEN KİMDİR?
Aslen Adanalı olan Hamdi Türkmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1970 yılında Akşam Gazetesi İzmir bürosunda başladı. Ege Ekonomi ve Yeni Asır’da çalıştı. Spor, polis, ekonomi, şehir ve belediye muhabiri olarak çalıştı. 1984 yılında Yeni Asır’da Haber Müdürü oldu. Günaydın İzmir bürosunda Yazı müdürlüğü, köşe yazarlığı yaptı. Yeniden Yeni Asır’a geçti. Köşe Yazarlığı ile genel müdürlük görevini üstlendi.
1997 yılında Sabah ve Yeni Asır gazetelerinin sahibi Dinç Bilgin Göztepe'yi devralıp kulübü dernek statüsünden şirket statüsüne çevirdiği dönemde kulübün başkanlık görevini üstlendi.
2000’li yılların başlarında YeniGün Gazetesi'ni çıkardı. Gazeteyi devretmesinin ardından Milliyet Gazetesi'nin Ege Bölge temsilciliğini yürüttü.

İKİNCİ DURAK GÖZTEPE

Türkmen'in cenazesi, törenin ardından 2000-2002 yılları arasında başkanlık görevi yaptığı Göztepe'nin kulüp binasına getirildi.

Türkmen'in tabutuna Göztepe bayrağı ve adının yazılı olduğu forma koyuldu. Kulüp binasında Hamdi Türkmen için mevlit okutuldu. Kulüpteki törende Göztepe'nin eski başkanlarından Levent Ürkmez ve eski başkanvekili, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Çok değerli bir ismi kaybettiklerini anlatan Ürkmez, "Hamdi Türkmen benim çocukluk ve gençlik arkadaşımdı. Aynı zamanda kulüp arkadaşımdı. Onun yokluğunu hissedeceğim" diye konuştu. Talat Papatya ise Hamdi Türkmen'in basın ve futbol camiasına çok önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Türkmen'in iyi bir Göztepeli olduğunu ifade eden Talat Papatya, "Tarifi zor bir üzüntü içindeyim. Kendisinin kulübümüze çok emekleri olmuştur. İyi bir ağabeyi kaybettik. Onu unutmayacağız" dedi. 

DUALARLA UĞURLANDI

Hamdi Türkmen'in cenazesi Göztepe'deki törenden sonra Hamidiye Camisi'ne getirildi. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Türkmen, dualarla Karabağlar Paşaköprü Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ak Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İyi Parti Milletvekili Musavat Dervişoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmet Özgener, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve gazeteci arkadaşları da katıldı. Türkmen, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilişim