Temiz bir çevre için gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Buca Belediyesi, kaçak moloz dökümlerine karşı mücadelesini sürdürürken; Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Gaziemir gibi ilçelerden gelen kaçak moloz kamyonları da giderek artmaya başladı. Ücret ödemek yerine plaka kapatıp kaçak döküm yapan pek çok şirket Seyhan Mahallesi’ni mesken edindi.

Buca Belediyesi ekiplerinin doğa düşmanlarına karşı 7 gün 24 saat saha kontrolü ve moloz kaldırma çalışmalarına rağmen, kaçak moloz dökümleri kent merkezine kadar indi. Ekipler, her gün onlarca kamyonun kaçak moloz dökümü gerçekleştirdiği Seyhan Mahallesi’nde günde 25 kamyonla yaklaşık 300 metreküp moloz toplamaya başladı.

Moloz kaldırma çalışmaları hızla devam ederken sorunun önüne geçilmesi için önlemler artırıldı. Bölgede pankartlarla uyarı yazıları asılırken İzmir genelindeki ilgili sivil toplum kuruluşları göreve davet edildi. Belediye, inşaat sektörüyle ilgili odalar, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla destek ve duyarlılık için resmi yazışma süreci başlattı.

Editör: TE Bilişim