ETİK Genel Kurulunda konuşan İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, gelecekten umutlu olduğunu söyledi. "Ben her gün inen uçakların sayısını bakanlığa bildiririm. Geçen sene Haziran ayında 24000 uçak inmiş, bu sene ise 95000 ayrıca farklı ülkelerden gelenlerde var. Ukrayna, Azerbaycan, İran gibi... Dünyanın her yerinden konuklarımız geliyor. Daha da iyi olacak. Tanıtımla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Turizmde parlayan yıldız olacak...."

"Turizmin meşalesi İzmir'den yanıyor"

TÜRSAB İzmir Bölge Başkanı Kıvanç Meriç ise zor günlerden el birliği ile geçeceklerine inandığını belirtti. "Turizmin meşalesi İzmir'den yanıyor. TÜRSAB'ta İzmir'de kurulmuştu. Pandemi nedeniyle çok zor günler geçirdik. Ancak dostluklar ve elbirliği sayesinde ayakta kaldık. İçimizdeki turizm virüsünü hiçbir virüs yenemez..."

"Turizmin sesi olarak çalışacağız."

ETİK Başkanı Mehmet İşler ise  üç yıl daha hizmet etmeye devam edeceğini ve son kez aday olduğunu vurguladı. " Tüzük gereği iki dönem sonrasında aday olunamıyor. Ancak sizden gelen talebi kıramadık Tüzüğü değiştirdik, son kez aday oldum. Her başarılı erkeğin ardında bir kadın var derler. Ben şanslıyım iki kadın var. Her alanda yolumu açan Leman Erçam'a ve hem evde hem de dernekteki yardımlarından dolayı kıymetli eşime çok teşekkür ederim. İzmir'in önü açık, yeni markalar İzmir'e yatırım yapıyor. Otel sayımız gün geçtikçe artıyor.Turizme inanmaya devam edeceğiz. Güzel günler gelecek. ETİK siyaset üstü bir birlik olmaya devam edecek. Turizmin sesi olarak çalışacağız."

Yönetim Kurulu üyelerden güvenoyu aldı ve toplu fotoğrafla genel Kurul sona erdi.

Editör: TE Bilişim