SON MÜHÜR-EYLEM ASLAN/ CİHAN ÜNÜBOL/Toplantıda, otellerdeki doluluk oranları, beklentileri, önümüzdeki süreçte neler yaşanacak, nelere ihtiyaç duyulacak tüm bunlarla ilgili bir değerlendirmeler yapıldı.

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, TÜROFED için, Ege’yi ve İzmir’i temsil etmesi açısından ETİK’in çok önemli bir dernek olduğu söyledi. Pandemi sürecinin hem ülkemiz hem de diğer ülkeler ve turizm sektörü açısından kötü geçtiğini ifade eden Çorabatır, ‘’Güvenli turizm sertifikası, aşılamanın hızlanması ile yurt dışında turizm açısından ülkemiz yeniden cazibe merkezi haline geldi. ‘’ dedi. Önümüzdeki bayram sürecinde bütün bölgelerimizde iç turizm hareketinin artacağını tahmin ettiklerini söyledi. Turizmin moral, ve umut sektörü olduğunu ifade eden Sururi Çorabatır, vatandaşlara aşılarını gecikmeden yaptırmalarını ve maske-mesafe temizlik kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Başkanın tatilcilere de bir mesajı var; “Lütfen tatil çıkışı ve dönüşünde trafik kurallarına uyalım!’’.

Her ayrıntıyı düşünerek bizlere sağlıklı bir tatil imkânı sunmak, bozulan moralleri düzeltmek için çok yoğun çalışan turizm sektör öncüleri, Türk turizmini ilerleyen dönemde sektörde dünya lideri konumuna getirmek için neler yapılması gerektiği konusunda toplantıda fikir alış-verişinde bulundular.

Editör: TE Bilişim