Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın vefatı sebebiyle  İZELMAN A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey getirildi.  İZELMAN AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın vefatı sebebiyle İZELMAN A.Ş.' de Yönetim Kurulu Başkanı değişti.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi için ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey’de karar kıldı.
İZELMAN A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Bey aynı zamanda ESHOT Genel Müdürlüğü görevine devam edecek. Erhan Bey’den boşalan İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Kerim Özer getirildiiği öğrenildi. 

GELENEK DEĞİŞTİ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bugüne kadar toplu ulaşımda birlikte hizmet veren ESHOT ve İZULAŞ'ın zirvesinde aynı isim yer alırken Tunç Soyer bu kez farklı bir tercihte bulundu. ESHOT'un 1 numaralı ismi Erhan Bey İZELMAN'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilirken ESHOT'un 2 numaralı ismi Kerim Özer İZULAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Kerim Özer'in ESHOT'ta 2, İZULAŞ'ta ise 1 numaralı koltuğa oturması önümüzdeki dönem için Tunç Soyer'in bilinçli bir tercihi mi sorusunu da beraberinde getirdi. Burhan Özfatura, Ahmet Piriştina ve Aziz Kocaoğlu dönemlerinde ESHOT'un başında kim varsa ona bağlı bir kurum olarak çalışan İZULAŞ'ın başına da aynı ismin atanması uygulamasına gidilirken, bir anlamda adı konmamış bir gelenek haline gelen uygulama ilk kez Tunç Soyer döneminde rafa kaldırılmış oldu.

Editör: TE Bilişim