İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer av yasağının sona ermesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde düzenlenen geleneksel buluşmaya katıldı. Başkan Tunç Soyer aylar sonra ağlarını yeniden denizle buluşturan esnafa bereketli bir sezon diledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonu için “vira bismillah” diyerek balıkçılarla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’daki Su Ürünleri Hali’nde düzenlenen geleneksel buluşmada Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile esnafı ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, geleneği bozmayarak günün siftahını yaptı. Başkan Soyer aylar sonra ağlarını denizle yeniden buluşturan esnafa bereketli bir sezon diledi.

“Büyük bir umut gördük”
Başkan Soyer sabahın erken saatlerinde geldiği Su Ürünleri Hali’nde gördüğü manzaranın kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Bu sabah büyük bir umut gördük. Kardeşlerimiz ülkede çok zor bir dönemde nasiplerinin peşinde. Gecesi gündüzüne karışan, hakikaten meşakkatli bir sektör. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bereketli bir sezon olsun” dedi. 

“Denizlerin korunması önemli”
Sürdürülebilir balıkçılık için denizlerin önemine değinen Başkan Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün anlayışıyla ortaya koyduğumuz tarım stratejisinde öne çıkardığımız 5 stratejik ürünümüzden biri de kıyı balıkçılığı. Bereketli denizlerimizin sürdürülebilir olması en kıymetli şey. Çünkü binlerce yıldır deniz hep o bereketi sundu. Bizim de bunu gelecek nesillere bırakmamız lazım. Hayat bizimle başlayıp biten bir şey değil. Hepimizin denizleri koruması lazım. Denizi kimsenin kirletmesine, katletmesine izin vermememiz lazım. Ama ben sektörün o bilinci taşıdığına inanıyorum” diye konuştu.  

Akaryakıt zamları balık fiyatlarına yansıyacak
Balıkçılar da yeni sezonun bereketli geçmesini bekliyor. Nurettin Doğan Türkiye’nin çeşitli illerinden özel siparişler aldıklarını belirterek, “Ege’de her çeşit deniz ürünü var. Karaburun açıklarında yakaladığımız bu ıstakozu Diyarbakır’a göndereceğiz” dedi. 
Soner Candemir de sezonun iyi başladığını ifade ederek, “Geçen yıldan daha iyi olacağını düşünüyorum ama mazot fiyatları yüksek. Bu da balık fiyatlarına yansıyacak. Umarım yurttaşlarımız bol bol balık yer” diye konuştu. 
Önder Sağlam denizlerde bu yıl sardalya, hamsi, mırmır, lüfer, tekir, kupes ve en çok da palamutun bulunduğunu, Murat Sağlam ise denizlerden yana umutlu olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim