Her yıl kentin ticari fırsatlarının değerlendirildiği İzmir İş Günleri, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, 1-2 Eylül 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Bu yıl 8. kez düzenlenecek İzmir İş Günleri’nde, “Terra Madre Anadolu İzmir 2022”ye de paralel olarak dünyanın en önemli gündem maddelerinden olan “Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” konusu işlenecek.

T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir İş Günleri, 2015 yılından bu yana düzenleniyor ve katılımcı ülke temsilcileri ile Türk yatırımcılar arasındaki iş fırsatlarının değerlendirilebileceği ticari bir platform oluşturuyor. Geçen 7 yılda yaklaşık 100 ülkeden 150’ye yakın konuşmacı ve binlerce katılımcının yer aldığı uluslararası İzmir İş Günleri’nin konu başlıkları ise dünya gündemine ve hedeflerine göre belirleniyor. 8. İzmir İş Günleri’nde, İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen dünyanın en büyük gastronomi etkinliği “Terra Madre Anadolu İzmir 2022”ye paralel olarak “Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” konusu, altı oturumda masaya yatırılacak. 

İzmir Enternasyonal Fuarı, asırlık ticari misyonunu yerine getirmeye devam ediyor

Eğlence, sanat, kültür ve kent yaşamının tüm öğlelerini barındıran İzmir Enternasyonal Fuarı, bundan yaklaşık 100 yıl önce, Mustafa Kemal önderliğinde Milli İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yaparak ve modern cumhuriyetin iktisadi kalkınma planlarına yön vererek yola çıkmıştı. Aradan geçen yıllarda, savaşlar, afetler, pandemiler olsa dahi bu önder özelliğinden asla taviz vermeden yoluna devam İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ticari yüzünü temsil eden İzmir İş Günleri’nde, bu yıl da delegasyonlar arasında ve bakanlar düzeyindeki iş görüşmeleriyle birçok ticari anlaşmaya imza atılması planlanıyor. Türkiye için “uluslararası ticaret platformu” niteliğinde olan bu organizasyon ile İzmir Enternasyonal Fuarı, 100 yıla yaklaşan ticari misyonunu yerine getirerek katılımcılara yeni ticaret kapıları açmaya devam ediyor. Uluslararası yatırım fırsatları ve yeni iş fikirlerinin değerlendirileceği ticari buluşmalarda; her zaman olduğu gibi yeni iş birlikleri, yeni girişimler ve ülkeler arası ticari faaliyetlerin güçlendirilmesi hedefleniyor. 

Pandemiden çok daha tehlikeli

Birleşmiş Milletler tarafından “iklim krizi” olarak adlandırılan iklim değişikliği sorunu, “dünyanın pandemiden çok daha çarpıcı bir şekilde karşı karşıya kaldığı küresel bir sorun” olarak görülüyor. Son dönemde yaşanan ülkeler arasındaki savaş, kriz vb. durumlar da gıda ve tarım ürünlerinin üretilmesinin yanı sıra sağlıklı dağıtımı ile dayanıklı küresel gıda tedarik zincirleri kurulmasının hayati önemini ortaya koyuyor. Bu sorunlarla başa çıkmak adına dünyada yeni stratejiler geliştirilirken İzmir İş Günleri toplantılarında da “Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” konusu kapsamında gerçekleşecek oturumlarla farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek

İzmir İş Günleri toplantıları, T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) iş birliğiyle düzenleniyor. Konusunda uzman konuşmacılar ve kurum başkanlarının yer alacağı toplantılar, iki gün boyunca devam edecek. 8. İzmir İş Günleri’nin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger fuarizmir’de kurulan stüdyodan katılırken T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile farklı ülkelerden hükümet temsilcileri ise çevrimiçi bağlanacak. Sektörün öncü isimlerinin bir araya geleceği diğer oturumlarda; tema çerçevesinde ülkeler arasındaki iş fırsatları değerlendirilecek. Oturumlar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da www.izmirisgunleri.com adresi hesabından Türkçe ve İngilizce canlı olarak yayınlanacak. 

İki günde altı oturum gerçekleştirilecek

“Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” temasıyla gerçekleştirilecek oturumlar kapsamında ele alınacak konu başlıkları ise şöyle:

“Tarımda Dönüşüm: Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Örnekleri”,  “Değişen Dünyada Tarım ve Gıdanın Geleceği”,” Sürdürülebilirlik Tarım ve Gıda Ticareti: Kazananlar ve Kaybedenler”, “Sürdürülebilirlik Ekseninde Tarım ve Gıda Ürünleri İhracatı: Güncel Gelişmeler ve Geleceğe Bakış”, “Denizden Tarım Ticareti Lojistiğinde Güncel Trendler ve Rusya – Ukrayna Savaşının Etkileri”

Editör: TE Bilişim