İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yılına yakışan bir 9 Eylül'ü geride bırakan İzmir kendini bu kez bir tartışmanın ortasında buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmnlı'nın son dönemlerini kast ederek 'gaflet,delalet ve hatta hıyanet içindeydiler' sözlerinin yarattığı polemiğe Cumhur İttifakı'nın bileşenler olan AK Parti ve MHP'den sert tepkiler yağmur gibi yağıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda geri adım atmadı, 'Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz' dedi.

İşte Tunç Soyer'in paylaşımları...

Sevgili İzmir. Dün akşam çok güzeldin!
 Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez.

Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz.

Gündoğdu'yu dolduran yüz binlerce İzmirli, tarihe tanıklık etti, gururla ve mutlulukla evlerine döndü. Başta İzmir Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere, bu muhteşem gecenin sorunsuz olmasında emeği geçen tüm görevlilere teşekkürler...

Editör: TE Bilişim