Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’i ziyaret etti. Atina ziyareti esnasında şehri gezen ve Başkan Bakoyannis’le görüş alışverişinde bulunan Başkan Soyer, Atina ve İzmir'in arasındaki kardeşliğin siyasete feda edilmemesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ABD’den F-16 alma talebine karşın olarak Yunanistan’da birçok yabancı dernek ve kuruluş bir araya gelerek ABD’li senatörlere ‘Türkiye’ye F-16 satmayın’ çağrısında bulundu. Yapılan çağrılar esnasında ABD’ye giden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ABD Kongresi’nde isim vermeden Türkiye’nin hava sahalarını ihlal ettiğini iddia etti.
Bu krizin ardından kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Miçotakis’e sert sözlerle yüklenerek “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” ifadelerini kullandı.

GERİLİMİN ARDINDAN BAŞKAN SOYER’DEN KOMŞUYA ZİYARET
Komşuyla yaşanan gerilimin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atina’yı ziyaret etti. Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile şehir turuna çıkan Başkan Soyer, komşuyla aradaki bağların güçlendirilmesi için görüş alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Soyer, Atina ile İzmir’in gündelik siyasete feda edilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Soyer, komşuyla aradaki bağların diri olması için şehirler arasında ekonomik ve kültürel bağların güçlendirileceğini belirtti.

Başkan Soyer’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
Akdeniz’in çok önemli iki şehri, Atina ve İzmir arasındaki barış ve kardeşliğin gündelik siyasete feda edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Atina Belediye Başkanı Sn. Kostas Bakoyannis ile komşuluğumuzu ve şehirlerimiz arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendireceğiz.

KOMŞUDAN DOSTLUK MESAJI: BAŞKAN SOYER’LE BU KONUDA ANLAŞTIK
Yaşanan ziyareti sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Bakoyannis, aşağıdan yukarıya köprüler kurulması gerektiğini ve bunun sorumluluğunun yerel yöneticilerde olduğunu söyledi. Başkan Soyer’i ağırlamaktan memnun olduklarını dile getiren Bakoyannis, Başkan Soyer’le bu konuda anlaştıklarını söyledi.

Başkan Bakoyannis’in yaptığı açıklama şu şekilde:
Erdoğan'ın iki halk arasındaki ilişkileri rehin almasına izin veremeyiz. İstikrar ve barış için çabalamalıyız ve bu, 'aşağıdan yukarıya' köprüler kuran yerel yönetim temsilcileri olarak bizlerin sorumluluğudur. Bugün Atina'da ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz Avrupa odaklı ve açık ufuklu yerel yönetimin önde gelen temsilcisi olan İzmir Belediye Başkanı arkadaşımız Tunç Soyer ile bu konuda anlaştık

MHP’Lİ ŞAHİN’DEN TEPKİ: NASIL BİR MESAJ VERMEK İSTİYORSUN?
Başkan Soyer’in gerçekleştirdiği ziyaret sonrası sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, ‘Nasıl bir mesaj vermek istiyorsun?’ dedi.

MHP’li Şahin’in sosyal medya hesabından gösterdiği tepki şu şekilde:
Yunanistan’ın Türkiye aleyhine yoğun propoganda günlerinde senin Yunanı ziyaretinin amacı nedir? Nasıl bir mesaj vermek istiyorsun tüm İzmirliler merak ediyor.

Editör: TE Bilişim