Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Nur cemaatine bağlı bir yurtta yaşadığı sıkıntılar, gelecek kaygısı ve ailesinin baskıları nedeniyle intihar etti. Gençlerin yurtlarda istismara, intihara, geleceksizliğe sürüklendiğini belirten SOL Genç, İzmir’de bir eylem gerçekleştirerek, "Tarikat yurtları kapatılsın, gençlerimiz yaşasın" dedi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada, “Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, bugün yaşadığı gelecek kaygılarına ve kalmak zorunda olduğu cemaat yurdundaki baskılara dayanamayıp intihar etti! Enes bu ülkede tek değil, her gün baskı ve kaygı altında ezilen milyonlarca gencin yardım çığlıkları ve çaresizliğini en acı şekilde gösteren arkadaşlarımızdan biri. Biz Enes’iz; Enes hepimizin acı, çaresiz ve öfkeli sesiydi” denildi.

HESAP VERECEKLER!

Gençlerin okuyabilmek ve hayatını sürdürülebilmek için tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakıldığı dile getirilen açıklamada, “Her günü stresle geçen, saçları dökülen arkadaşımız gençliğini ve üniversite hayatını önceden hiç böyle hayal etmediğini anlatırken tek düşündüğü şeyin imam hatiplere gitmek zorunda olan ve ileride kendinden daha zor zamanlar yaşayacağını düşündüğü 2 kız kardeşi olduğunu söylüyor. Bu iktidarın siyasal islamcı, harami düzenine mecbur değiliz. Kendi çocukları lüks-şatafat içinde yaşarken halkı açlığa, sefalete, çaresizliğe sürükleyenler hesap verecek” ifadeleri kullanıldı.

Tarikat ve cemaat yurtlarında yaşanan intiharların, cinayetlerin ve kazaların sayısının sayılamayacak kadar çok olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar söylendi:

“Yaşananların sorumlusu kader veya fıtrat değildir. İntiharların ve cinayetlerin sorumlusu psikolojik sorunlar değildir. Sorumlu siz ve sizlerin baskıcı ve gerici dinci zorbalığınız. Buna karşı kamusal, laik bir eğitim sistemi ve barınma ortamı yaratmak için hep beraber mücadele etmeliyiz. Geleceğimiz için sesleniyoruz; gençliğimizle sesleniyoruz tarikat yurtları kapatılmalı, tarikatların tüm varlıkları kamulaştırılmalıdır. Buralara aktarılan her kuruş geri alınmalı, gençlerin ihtiyaçları için karşılanmalıdır! SOL Genç olarak çocukları yatılı tarikat okullarına, imam hatiplere; gençleri cemaat yurtlarına ve TÜGVA'ya gitmek zorunda bırakan AKP iktidarına sesleniyoruz: Gelecek kaygıları yaşattığınız, karamsarlığa sürüklediğiniz gençler örgütlü kötülüğünüze ve iktidarınıza son verecek!”

Editör: TE Bilişim