Uzun süredir iş yapamayan servisçiler, 2021-2022 eğitim -öğretim sezonunda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte yeniden trafiğe çıktı. Ancak yıllardır çözülemeyen trafik sorunu nedeniyle mağduriyeti devam eden servisçiler, okul servislerinin giriş çıkış saatlerinde özel araçların trafiğe çıkmamaya özen gösterilmesini istedi.

Konuyla ilgili İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına çağrıda bulunan Başkan Altın “Trafik sorununu kökten çözmek mümkün değil ancak bazı düzenlemelerle rahatlama sağlanabilir. Bunun için okulların giriş ve çıkış saatleri sabah 09.00 , akşam 16.00 olarak düzenlenmesini ve bu saatlerde özel araçların mümkün olduğu kadar trafiğe çıkmamalarını istiyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem trafikte beklemek zorunda kalmayacak hem de ev ve okullarına erken saatte rahatlıkla ulaşabilecekler” ifadesini kullandı.

SABAH 09.00 , AKŞAM 16.00

İzmir’de servis toplu taşımacılık ve servis hizmeti veren firmalar tarafından kurulan İZTAD, okulların açılmasıyla birlikte tekrar karşılaştıkları trafik sorununu gündeme getirdi. Trafik sorununun hem servisçiler hem de öğrenciler için işkenceye dönüştüğünü dile getiren Başkan Coşkun Altın : ''Trafik sorununu tamamen çözmek veya ortadan kaldırmak mümkün değil ancak azaltmak veya kısmi rahatlık sağlamak bazı tedbirlerle mümkündür. Bunun için İzmir valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde paydaşlarla kurulacak bir komisyonun çalışması sonucu servis saatlerinde yapılacak değişiklik trafiği rahatlatacaktır. Bu kapsamda çocukları okula giden veliler başta olmak üzere özel araç sürücüleri, okul servis saatlerinde trafiğe çıkmamaya özen gösterebilir ve trafiğin rahatlamasına yardımcı olabilirler” şeklinde konuştu.

ÖZEL OKULLAR KOMİSYON ALMASIN

Özel okullarda öğrerenci taşıma ücretleri ile ilgili sorunlar yaşadıklarını anlatan Coşkun Altın: “Özel okullar, velilerden servis bedeli adı altında tahsil ettikleri ücretlerden komisyon alıyor. Bu nedenle servis ücretleri velilere yüksek geliyor. Bunun sorumlusu biz değiliz, eğer çocuğunu özel okula gönderen veliler, devlet okullarında olduğu gibi direk bizimle muhatap olurlarsa bu sorun ortadan kalkar” dedi.

SERVİS ÜCRETLERİ DENGELENSİN

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen servis taşıma ücretlerinin her yıl Ankara ve İstanbul’un gerisinde kaldığını vurgulayan Altın, “ Bu yıl üç büyük il servis ücretlerine %15 zam yaptı, ancak geçmiş yıllardan gelen fiyat farkı nedeniyle bu fark İzmir servisçilerinin aleyhine fark açılmasına neden oldu. Bu konuda UKOME yetkilileri tarafından sesimize kulak verilerek gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Coşkun Altın, son olarak yeni öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve onun paydaşlarına hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim