Belediye bünyesinde daha önce kamudaki görevinden taciz nedeniyle ihraç edilmiş bir isme görev verdiği söylemlerine karşın sessizliğini bozan Karşıyaka  İlçe Başkanı Koç;” Koyun can derdinde kasap et derdinde olmalı ki ülkenin her yanında çıkan eş zamanlı yangınların partiniz tarafından rant kapısı haline getirilmesine ve bunun uğruna 2 vatandaşımızın can kaybı olmasına ve birçok vatandaşımızın büyük mal kayıplarının olmasına, dahası nefes aldığımız ormanların zayi olmasına rağmen bunlara göz yumup, olmayan şeyleri üstümüze atarak yaftalamaya çalışmaktasınız. Bünyenizde olan vakıf ve partinin çocuklara ve kadınlara yapılan tacizleri istismarları ne çabuk unuttunuz? Karşıyakalı bir kadın ve anne olarak kadına ve çocuğa yapılan bu şiddeti ve istismarları meşrulaştırmak adına “İstanbul Sözleşmesi’ni” iptali için neden uğraşmaktasınız. Toplumun her alanında kadına ve çocuğa yönelik istismarı meşrulaştıran savunduğunuz partinizken tarafımıza yapılan bu iftira abeste iştigaldir. Buna sadece gülüyoruz. Yapabiliyorsanız partinize neden yangın uçağımız olmadığını sorun. Ülke yanıyor söndürecek uçağımız bile yok ancak itibardan tasarruf yapılmaz diyerek iftiralar ile bizim yerel yönetim başarılarımızı yıpratamazsınız. Gelin konuşacağımız konular Hak, Hukuk, Adalet, İnsan hakları ve Ekonomi olsun. Gelin halkın haklarını konuşalım yani Türkiye’yi konuşalım. Bu Ülke hepimizin, dünya bizim, siz bizi kıskanıyorsunuz, yapmayın” şeklinde cevap verdi.

Ne Olmuştu?

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, TBMM'deki bir soru önergesine verilen cevaba göre Cemil Tugay ve yönetiminin, belediye bünyesinde daha önce kamudaki görevinden taciz nedeniyle ihraç edilmiş bir isme görev verdiğini söylemişti.

Keseli, "CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sorduğu bir sorunun cevabında, geçmişte Bakanlık bünyesinde görev alırken, ismi taciz ile yan yana gelip 2 adet maaş kesintisi ve akabinde görevden uzaklaştırılma cezası alan bir kişinin, Karşıyaka Belediyesi'nde görev yapmaya başladığı ifade ediliyor. Dolayısıyla eğer bu kişi aklanmadıysa, bu demek oluyor ki devlet tarafından taciz nedeniyle görevden uzaklaştırılan kişi, Karşıyaka Belediyesi'nde kendine yer bulabiliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Sn. Cemil Tugay'ın bu konuyu açıklığa kavuşturması, kamuoyuna karşı zaruri bir görevidir. Bunca sicili tertemiz insan varken böyle bir istihdam, akıl alır gibi değildir” şeklinde de görüşlerini bildirmişti. Sözlerini bitirirken de Cemil Tugay’ı hedef alarak; “kimliğimin yanında Karşıyakalı bir kadın ve Karşıyakalı bir anne olarak açıkça soruyorum; Sayın Tugay, belediyemizde tacizci istihdamı mı var?" diye soru yöneltmişti.

Editör: TE Bilişim