CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiğimiz aylarda salgın nedeniyle ertelediği olağanüstü kongrelerin yapılması talimatı vermiş ve talimatın ardından CHP İzmir İl Başkanlığı Menemen ve Kınık kongreleri için harekete geçmişti.

İl Yönetim Kurulu kararıyla, 8 Ağustos Pazar günü Menemen İlçe Kongresi, 15 Ağustos Kınık Pazar günü de Kınık İlçe Kongresi gerçekleştirilecek.

Kongre tarihlerinin açıklanmasının ardından gözler iki ilçede başkanlık için kimlerin aday olacağına çevrilmişti.

Menemen’de mevcut ilçe başkanı Ömer Güney, aday olacağını açıklarken Güney’in ardından Metin Yaşatürk, belediye eski başkan aday adayı Erdoğan Çınar ve ilçe eski başkanı Ali Sakallı da adaylıklarını açıklamışlardı. 

Kınık’ta ise ilçe eski başkanı İsmail Yılmaz’ın istifasının ardından İzmir İl Yönetimi tarafından Kınık’taki geçici yönetimin başına getirilen Ahmet Kanat, ilk olarak delegeler tarafından aday gösterilirse aday olacağını söylemiş ancak geçtiğimiz günlerde aday olmayacağın açıklamıştı.

Öte yandan kongre tarihlerinin açıklanmasının ardından aday olmayacağını söyleyen eski ilçe başkanı Yılmaz ise ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim