İzmir'de 30 Ekim 2020'de 6.9 büyüklüğünde Sisam (Samos) merkezli meydana gelen depremde 37 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza Bey Apartmanı davasının ilk duruşması 3 Eylül Cuma günü İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayacak

Binanın proje aşamasından yapımına, kullanımına kadar birçok ihmal, kasıt, denetimsizlik olduğu bilirkişi raporunun inceleyen İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu müteahhit, mimar, inşaat mühendisi ve denetmenin yanı sıra apartman yöneticisi ile 4 apartman maliki hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

DAVAYA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

İlk duruşması öncesi Rıza Bey Apartmanı’nda yakınlarını kaybedenler, kamuoyuna davaya sahip çıkıp çağrısında bulundu.

Dava öncesi duruşmaya destek çağrısı yapan aileler, “Her aşamada vurdumduymazlık sonucu 10 çocuk olmak üzere 37 insanımızı kaybettik. Binamız en çok can kaybı yaşanan bina oldu. Biz Rıza Bey Apartmanı’nda yaşayan, yakınlarını kaybedenler olarak apartmanın yıkılmasında ve ölümlerin meydana gelmesinde sorumluluğu bulunan bir kısım sanıklar hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tüm duyarlı kamuoyunu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

“EN AĞIR CEZA VERİLMELİ”

Bayraklı’da yaşanan depremin ardından en çok can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı davasında  
depremzedeler tamamı çöken binanın sorumlularının  yargının önüne çıkması durumunda "En ağır ceza verilmeli" beklentisi içindeler.

Editör: TE Bilişim